Belföld

Széthúzás helyett egységet és szakmai munkát szorgalmaz a Lungo Drom

Megerősített felzárkózáspolitika

A Lungo Drom üdvözli az Országos Roma Önkormányzat közgyűlésének döntését, amely szerint az országgyűlési választásra bejelentett nemzetiségi listát az általa, illetve szövetségesei által javasolt és támogatott Farkas Félix vezeti – közölte lapunkkal a szervezet.

Megírtuk, bár szoros volt a szavazás, végül a parlamenti szószólói posztot az elmúlt években is ellátó politikus mellett döntött a testület. A jelöltségre az ORÖ elnöke, Balogh János is benevezett, ám alulmaradt. A Lungo Drom szerint ők az önkormányzatban továbbra is az „egységet és a szakmai munkát jelentik, szemben a széthúzással és az értelmetlen botránypolitizálással”, amit mutat az eredmény is, „minden befolyásolási szándék, manipuláció ellenére”. Hozzátették, Farkas Félix az elmúlt négy évben is a roma nemzetiség jogait és érdekeit képviselte a parlamentben, az ORÖ pedig újabb négy évre ad számára felhatalmazást, tovább erősítve a felzárkózáspolitikában betöltött szerepvállalását. A Lungo Drom amúgy is fontosnak tartja a roma nemzetiséget képviselő szószóló jelenlétét az Országgyűlésben – tették hozzá –, együttműködik és minden szakmai támogatást megad a vele azonos értékrendet képviselő szószóló számára. „Célunk, hogy a magyarországi cigányság képviselete a döntéshozatali mechanizmus minden szintjén jelen legyen, a cigányság társadalmi felzárkózását szolgáló intézkedések tovább folytatódjanak. Ezt a célt szolgálja a Lungo Drom és a Fidesz, valamint a humántárca között 2017-ben létrejött megállapodás is” – olvasható a roma szervezet közleményében. Szerintük áprilisban nem kevesebb dőlhet el, mint, hogy megmarad-e Magyarország olyannak, amilyen ma, vagy bevándorlóország lesz. Brüsszel a tagállamokra akarja erőltetni a betelepítési kvótát, ami nem csak hazánk szuverenitását, hanem a cigányság felzárkóztatását is veszélyezteti.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom