Belföld

Szeptemberre kész a Nemzeti Alaptanterv tervezete, decemberig még finomítják

Megújuló köznevelés

Augusztus elejére elkészül a Nemzeti Alaptanterv tervezete, szeptember elsejére pedig a véglegesnek szánt változat, melyet még az év végéig lehet finomítani. Így a kormányzati ígéretnek megfelelően a következő tanévben meg is kezdődhet az alkalmazása – értesült lapunk.

Korábban az ellenzéki sajtóban megjelent, hogy egy évet csúszik a bevezetés, ám ez tévedésnek bizonyult. Erről még áprilisban, oktatási államtitkárként Palkovics László is beszélt lapunknak. Ismeretes, a dokumentumot Csépe Valéria akadémikus vezetésével az elmúlt években szakértői munkacsoportok dolgozták ki. A miniszteri biztos korábban arról beszélt, a koncepció lényege, hogy az egyes képzési szakaszok végére megszerzendő tudásanyagot és készségeket határozzák meg, vagyis kimeneti szabályozású lesz, és ez a pedagógusok nagyobb szakmai szabadságával jár együtt. Az új NAT-tal nagyobb szakmai szabadságot és az azzal járó nagyobb felelősséget kapnak a pedagógusok.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom