Belföld

Székházostrom: Benét nem hatotta meg a bűncselekmény gyanúja

Az elsőrendű vádlott Bene László volt országos rendőr-főkapitányra vonatkozó vádpontok tárgyalásával folytatódott kedden a Fővárosi Törvényszéken a 2006. őszi rendőri mulasztások miatt indult büntetőeljárás.

Benét az ügyészség elöljárói intézkedés elmulasztásával vádolja. A bíróság tanúként hallgatta meg az akkoriban az ORFK fegyelmi osztályán dolgozó Árvai László rendőr alezredest, akit Bene arra kért fel, állapítsa meg, milyen jogsértések és fegyelemsértések merülhettek fel egyes rendőri vezetők ellen. Árvai elmondta, a főkapitány „bizalmas jelentés” elkészítésére utasította, az anyagot személyesen Benének kellett átadnia. A felolvasott, korábban titkos jelentés valóban felvetett felelősségi kérdéseket. Mittó Gábor, a Szabadság tér helyszín-parancsnokával szemben büntetőjogi, míg Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány esetében fegyelmi vétség elkövetésének lehetőségét. Ennek ellenére akkoriban Gergényi ellen semmilyen eljárás nem indult, Mittó pedig fenyítéssel megúszta.

Bővebben a szerdai Magyar Hírlapban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom