Belföld

Oligarchákat támogató ellenzék

Hétértékelő. Vona cukiságkampánya miatt rengetegen elfordultak már az egykori nemzeti párttól

A brüsszeli nyomásgyakorlás célja, hogy karanténba zárják a kötelező kvótákat elutasító tagállamokat – mondta lapunknak Deák Dániel az Európa Tanácson történteket értékelve. A Jobbik kapcsán kijelentette, a magyar emberek nem dőlnek be a párt álszent, önsajnáltató, demokráciaféltő politikájának.

A múlt heti uniós csúcs megmutatta, hogy még mindig többségben vannak azok a tagállami vezetők, akik rá szeretnék erőltetni Európára a felső korlátok nélküli migránselosztó rendszert – mondta lapunknak a múlt hét történéseit elemezve Deák Dániel politológus.A Nézőpont Intézet elemzője szerint emiatt felerősödő vitákra kell számítani a következő hónapokban, hiszen a brüsszeli bürokraták Angela Merkellel és Emmanuel Macronnal mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ismét nyomást gyakoroljanak a Magyarország vezette közép-európai országokra. Deák úgy véli, ennek egyik eleme a Lengyelország elleni eljárás, amelynek keretében a 7-es cikkely aktiválásával fel kívánják függeszteni Magyarország legfontosabb szövetségesének szavazati jogát.

A politológus hozzátette: Magyarországgal szemben is hasonló a taktika, csak a közelmúltban három eljárást indítottak hazánkkal szemben. Donald Tusk esete pedig megmutatta, nemcsak a tagállamokat, hanem azokat a brüsszeli vezetőket is képesek minősíthetetlenül támadni, akik ki merik mondani az igazságot, azaz hogy a kötelező kvóták megbuktak. A nyomásgyakorlásnak – fogalmazott az elemző – az a célja, hogy megbélyegezzék, karanténba zárják a kötelező kvótákat elutasító tagállamokat. Ettől azt várják, hogy az Európa Tanács szavazása során kisebbségbe kerül a V4-ek által fémjelzett bevándorláspolitikai álláspont. A brüsszeli és nyugat-európai politikusok mellett George Soros is erre törekszik, aktivistahálózatán keresztül újabb támadásokat indít a magyar kormánnyal szemben – tette hozzá Deák. Szerinte ennek előkészülete javában zajlik, ennek keretében kezdtek el vidéken kampányirodákat nyitni a Soros-szervezetek.

Hangsúlyozta, ez is jól mutatja, nagy szükség volt a külföldről támogatott szervezetek átlátható működését előmozdító szabályozás bevezetésére, hiszen így a választók számára is egyértelmű lesz, hogy a bevándorláspárti álláspontot propagáló szervezetek mögött valójában az amerikai tőzsdespekuláns áll. Írországban, emelte ki a politológus, ennél is szigorúbbak a szabályok: ott azok a szervezetek, amelyek bármilyen politikai kampányban részt vesznek, semmilyen külföldi támogatást nem fogadhatnak el. Ennek okán utasították arra az Amnesty International helyi szervezetét, hogy fizesse vissza az életellenes kampányra kapott pénzt Soros alapítványának.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az ellenzéki pártok beálltak a hazai és a nemzetközi oligarchák támogatói sorába – jegyezte meg Deák Dániel. A Momentum a Soros-szervezetek érdekében gyűjt aláírást, a Jobbik pedig a Simicska Lajostól kapott támogatást leplezve a „demokrácia” szlogenje alatt szervezett tüntetést. A tények ugyanakkor azt mutatják, hogy a magyar emberek nem dőlnek be ezeknek a pártoknak, a Jobbik álszent önsajnáltatása ellenére is csupán ezren mentek el a párt pénteki megmozdulására – jelentette ki a politológus. A magát kormányváltó alternatívának nevező párt nem tud tömegeket megmozgatni, Vona Gábor cukiságkampánya miatt rengetegen elfordultak az egykori nemzeti párttól.

Nincsenek jobb helyzetben a balliberális pártok sem – vélekedett Deák. Karácsony Gergely újabb pálfordulása jól mutatja, ezeknek a politikusoknak nem számít a hűség, a hatalomért bármikor képesek cserbenhagyni politikai közösségüket. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje így most egy olyan személy lett, aki szinte az összes balliberális pártban politizált, és aki a száznyolcvan fokos fordulatok hatására a maradék hitelét is elveszítheti – tette hozzá.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom