Belföld

Mellár Tamás belép a Párbeszéd képviselőcsoportjába

Megmarad a párt parlamenti frakciója

Mellár Tamás, aki független képviselőként jutott be a parlamentbe, vasárnap a közösségi médiában jelentette be, hogy belép a Párbeszédbe, így annak ellenére is megmaradhat a kispárt parlamenti frakciója, hogy abból pénteken kilépett Bősz Anett, a Liberálisok képviselője, s így a képviselőcsoport tagjainak száma a minimális öt fő alá esett. 

Mellár Tamás a vasárnap a Facebook-oldalán publikált bejegyzésében azt írta: noha belép a Párbeszéd frakciójába, mégis független országgyűlési képviselő marad.

Mellár leszögezte, hogy olyan szerződést kötött a frakció vezetésével, amelynek értelmében nem vonatkoznik rá a frakciófegyelem, tehát továbbra is a saját meggyőződése szerint szavazhat, hozzászólásaiban és a bizottsági munkában ugyancsak szabad kezet kap a Párbeszédtől, s nem is lép be a pártba.

Bősz Anett kilépése a Párbeszéd-frakcióból számos következménnyel járt volna, többek között azzal, hogy a frakció elesik attól a 135 millió forintos támogatástól, ami a frakcióalakítás miatt jár a képviselőcsoportnak. 

Objektum doboz

Egyébként a 24.hu tette közzé azt a dokumentumot, amely bizonyítja, hogy Molnár Gyula az MSZP elnökeként megállapodott Fodor Gáborral, a Liberálisok elnökével, hogy a szocialisták 2018 és 2022 között 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat. A kontraktust egyébként Karácsony Gergely is aláírta. A választásokat és Molnár Gyula pártelnöki tisztségről való lemondását követően azonban a szocialisták nem akarták betartani a megállapodás rájuk eső részét, nem akarták pénzelni Fodor pártját, emiatt Bősz Anett, a Liberálisok egyetlen parlamenti képviselője (aki MSZP-listán jutott az Országgyűlésbe) kilépett a Párbeszéd frakciójából, ezzel meg is szüntetve az ötfős képviselőcsoportot.

Az ügy roppant kellemetlen minden résztvevő fél számára, ugyanis felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

Bősz Anett azzal indokolta rekordsebességű kilépését, hogy nem látta a garanciáit annak, hogy a liberális értékek megjelennek majd az MSZP-Párbeszéd parlamenti politizálásában, hiába kaptak erre korábban szóbeli és írásbeli ígéretet is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom