Belföld

Megvonná a szavazati jogot a Jobbik az alacsony végzettségűektől

Korlátozó javaslat Vonáéktól

Régi ötletét felmelegítve, továbbra is eltörölné a csupán általános iskolai végzettséggel rendelkezők szavazati jogát a Jobbik – derül ki a Duró Dóra képviselő Facebook-oldalára minap feltöltött beszámolóból. 

A portálunkon 2017. augusztus 1-jén Megvonná a szavazatai jogot a Jobbik az alacsony végzettségűektől címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért eltörölné a csupán általános iskolai végzettséggel rendelkezők szavazati jogát.
A valóság ezzel szemben az, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők szavazási jogosultságának megvonása kapcsán vetett fel javaslatot.

„Javában zajlik a választási program kidolgozása: részletes, szakmailag alátámasztott, igényes módon kívánjuk elképzeléseinket a magyar emberek elé tárni” – fogalmazott a politikus, miután a Jobbik választójogi munkacsoportjának tagjaival folytatott megbeszélést. Akárcsak a Gulyás Márton által meghirdetett mozgalom, ők is arányossá tennék a „torz választási rendszert”.