Belföld

Mégis nyomoznak Szegeden

Dokumentumokkal cáfolta lapunknak a Szeviép-károsultak képviselője az MSZP állításait az eljárás megszüntetéséről, továbbá Botka László magánhadserege bevetésének indokairól

A legjobb úton járok, s ezen az úton kívánok a jövőben is haladni – mondta lapunknak Szabó Bálint, akit az MSZP a Fidesz fizetett provokátorának nevezett. „Bebizonyosodott, hogy azokban az ügyekben, amelyekben a károsultakat képviselem, Botka »sáros« és okkal fél” – tette hozzá az érdekvédő.

Az MSZP tegnapi közleményében azt állította, hogy egy „fizetett troll” egy éve megzavarja Botka László nyilvános megszólalásait. Szabó Bálintot – aki a Szeviép-károsultak képviselőjeként került szembe Szeged polgármesterével, újabban az MSZP miniszterelnök-jelöltjével – „a Fidesz Botka-ellenes negatív kampányának központi figurájaként” tüntették fel. Kitértek arra, hogy Botka, aki hétfőn Makóra látogatott egy lakossági fórumra, felkért „néhány biztonsági szakembert, hogy biztosítsák programjának zavartalanságát”. „Kérjük a Fideszt, tegye vissza a pórázt házi provokátorára!” – írták. Közölték továbbá, Szabó hazudik, amikor a szegedi parkolóügy kapcsán azt állítja, nyomozás van folyamatban, szerintük ezt a Központi Nyomozó Főügyészség cáfolta.

Szabó Bálint lapunknak megküldte azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, a szegedi parkolási ügyben, illetve azzal összefüggésben hivatali visszaélés és hivatali vesztegetés bűntette gyanújával folyik nyomozás, ám ezeket az ügyeket Lukács János rendőr dandártábornok kizárási indítványa alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

„Botka közleménye megerősített abban, hogy a legjobb úton járok, s ezen az úton kívánok a jövőben is haladni” – mondta lapunknak Szabó Bálint. „Bebizonyosodott, hogy azokban az ügyekben, amelyekben a károsultakat képviselem, Botka »sáros« és okkal fél” – tette hozzá a Szeviép-károsultak képviselője. Arról is beszélt, kíváncsian várja az MSZP-nek az ő lejáratására készült óriásplakátjait, nem lepődne meg, ha a jobbikos plakátokhoz hasonlóan ezekkel is Simicska Lajos plakáthelyein találkozna.

Szabó szerint demokratikusabb lenne, ha Botka „kigyúrt biztonsági emberei” inkább a lakossági fórumok részvevőinek testi épségére ügyelnének, eddig ugyanis azt senki nem akadályozta meg, hogy „szocialista szimpatizánsok” őt fizikailag inzultálják, ahogyan az Veszprémben és Tatabányán megtörtént, s ami miatt rendőri intézkedésre is szükség volt. A szegedi érdekvédő megemlítette, Botka korábban a rendőrséget használta saját céljaira, most pedig „magánhadsereget” bérelt fel. Emögött szerinte az állhat, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt egyaránt nyomoz ismeretlen tettes ellen, s az ügyet éppen azért tették át az ORFK Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságáról az NNI-hez, mert a hatóságok akceptálták az elfogultsági indítványt a városi, illetve a megyei nyomozószervek tevékenysége kapcsán.