Belföld

Ma dönt a Ház a jövő évi költségvetésről

Új gyülekezési törvényt fogadnak el

Miután az Országgyűlés hétfőn elfogadta a jövő évi büdzsé összegző módosító javaslatát, a parlament ma zárószavazást tart a 2019-es költségvetésről.

Az Országgyűlés emellett elfogadhatja a magánélet védelméről szóló törvényt és az 1989-es jogszabályt felváltó új gyülekezési törvényt is. A képviselők szavaznak arról, hogy a Miniszterelnökséghez kerülnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogai és elfogadhatják azt a Btk. módosítást is, amely a veronai busztragédia nyomán szabadságvesztéssel sújtaná személyszállító járművek, különösen iskolabuszok jogellenes átalakítását. Zárószavazást tartanak a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről, valamint a bevándorlási különadó bevezetéséről is. A parlament szavaz a szabálysértési törvény módosításáról is, amely közérdekű munkával büntetné az életvitelszerű közterületi tartózkodást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom