Belföld

Lendvai Ildikó három elnökjelöltből gyúrna össze egyet

Kunhalmi kivár

Az MSZP egykori elnöke, Lendvai Ildikó Kunhalmi Ágnes lendületét, Tóth Bertalan alaposságát és Mesterházy Attila tapasztalatát gyúrná egybe, hogy a szocialista pártot a legideálisabb elnök vezesse a vasárnapi tisztújító kongresszus után. Lendvai Ildikó az ATV Startban tegnap úgy fogalmazott, csapatmunkára van szükség.

Azt egyelőre nem tudni, Kunhalmi visszalép-e a jelöltségtől, hiszen emellett ő lehetne az MSZP választmányának egyedüli elnökjelöltje. Ez a két tisztség együtt nem választható, „a párt arcának” legkésőbb péntekig döntenie kell, melyik tisztségért indul. Lendvai szerint Kunhalmi mindkét szerepre alkalmas jelölt, a széles szövetségi nyitás a többi párt irányába és a civilek felé egyaránt feladata lesz a párt elnökének és a választmány élére megválasztott politikusnak. Szocialista forrásaink biztosra veszik Kunhalmi visszalépését, hiszen Ujhelyi István nem adta be pályázatát a választmányi elnöki posztra. Kunhalmi visszalépése esetén a korábbi öt elnökjelölt közül ketten maradnának, Tóth és Mesterházy. A Medián közvélemény-kutatása szerint Tóth Bertalan frakcióvezetőnek hatvan százalékos esélye van arra, hogy ő legyen az MSZP új elnöke.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom