Belföld

Kúria: Kész Zoltán megtévesztette a választókat

Korábban már elmarasztalták a baloldalhoz köthető jelöltet

A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely szerint Kész Zoltán, a veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás baloldali pártok által támogatott független jelöltje valótlan tényállítással megtévesztette a választókat. Az ügyben a Magyar Munkáspárt nyújtott be kifogást a Veszprém megyei 1-es számú választókerületi bizottsághoz.

Kész Zoltán 20150205
Karancsi Tibor: Kész Zoltán lépjen vissza!
Visszalépésre szólította fel Kész Zoltánt szerdán délután Karancsi Tibor, aki szintén függetlenként indul a vasárnap voksoláson. Karancsi szerint a Kúria döntését követően a jelöltnek is vállalnia kellene a felelősséget, és vissza kellene lépnie a választástól. Közölte, degradálónak tartja Kész Zoltán azon kijelentését, hogy "a Fidesznek van tizenegy jelöltje, tizenegy különböző mezben", és visszautasítja ezt.

Karancsi a Kész Zoltán mögött álló baloldali pártoktól azt várja, hogy határolódjanak el a jelölttől. Karancsi Tibor, akit függetlenként a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja és a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség támogat, azt mondta: hasonló esetben minden bizonnyal kihátráltak volna mögüle a támogatói.