Belföld

Korózs „odalökött” utalványa

Fidesz: a szocialisták becsapják a nyugdíjasokat

A szocialisták semmit sem változnak, kormányzásuk alatt is csak kihasználták és becsapták a nyugdíjasokat, s ma is ezt teszik. A baloldal nyugdíjemelést ígért az időseknek, aztán elvett tőlük egyhavi nyugdíjat.

Azt ígérte, nem lesz gázáremelés, majd háromszorosára emelte a gáz árát. Megígérte, csökkenti az élelmiszerek áfáját, végül megduplázta azt. A baloldal most is összevissza hazudozik az időseknek – írja a Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatójára reagál.

A parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke arról beszélt, hogy a nyugdíjasok 2017-ben sem számíthatnak semmi jóra, mivel az Orbán-kormány a jövő évi költségvetésben tizenhétmilliárd forinttal kevesebbet tervezett a korhatár alatti ellátásokra, 3,5 milliárddal kevesebbet az özvegyi nyugdíjakra és 2,5 milliárddal kisebb összeget a rokkantak ellátására. „A kormány érzékelte, hogy nagy a baj, ezért karácsony előtt odalökött a nyugdíjasoknak egy tízezer forintos Erzsébet-utalványt, ami 12 hónapra lebontva havi 833 forint. Ennyit ér a kormánynak a nyugdíjasok társadalma” – fogalmazott Kórozs. 

A szocialisták kormányzásával és Korózs Lajos állításaival szemben a nyugdíjellátások ma nem csökkennek, hanem nőnek. Ahogy 2010 óta minden évben, jövőre is garantáljuk a nyugdíjak értékének megőrzését – reflektált a Fidesz-frakció.