Belföld

Kiss Gy. Csaba a Polgári Magyarországért Díj idei kitüntetettje

"A díjazott tudósként, közéleti személyiségként és politikusként is jelentékenyen hozzájárult a nemzedékek életét megnyomorító kommunista rendszer lebontásához"

Kiss Gy. Csaba magyar irodalom- és művelődéstörténész, az MTA doktora, címzetes egyetemi tanár vehette át csütörtökön Budapesten a Polgári Magyarországért Díjat magas színvonalú tudományos és közéleti tevékenységéért, a közép-európai népek történelmének és kultúrájának hiánypótló, több évtizedes kutatásáért, példaértékű morális helytállásáért.

kiss gy csaba
Kiss Gy. Csaba magyar irodalom- és művelődéstörténész, az MTA doktora, címzetes egyetemi tanár átveszi a Polgári Magyarországért Díjat Mádl Dalmától, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegyétől a Polgári Magyarországért Alapítvány évzáró ünnepségén. Jobbra Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a díjat létrehozó Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az elismerést odaítélő Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) kurátora beszédében azt emelte ki: a díjazott tudósként, közéleti személyiségként és politikusként is jelentékenyen hozzájárult a nemzedékek életét megnyomorító kommunista rendszer lebontásához. 

 

A múltból merítsenek fiaid erőt - idézte a litván himnuszt a magyar házelnök, hangsúlyozva, hogy Kiss Gy. Csaba munkásságának központi eleme a nemzeti emlékezet, a múlttal való szembenézés, az ahhoz való világos viszonyulás kérdése.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom