Belföld

Kilépett az MSZP-ből Miskolc volt alpolgármestere

Felesége indul a polgármesteri posztért

Miskolc egykori alpolgármestere évekig a szocialista párt országgyűlési képviselője is volt. A politikus ellen fegyelmit akart indítani az MSZP helyi szervezete, amiért eltitkolta, hogy felesége indul a polgármesteri posztért. Fedor Vilmos úgy döntött, inkább kilép a pártból.

Ezt az MSZP miskolci szervezete közölte. A párt közleményében kitér arra, hogy Fedor Vilmos felesége, Rózsa Edit az elmúlt napokban jelentette be, hogy indul Miskolc polgármesteri posztjáért.

"Rózsa Edit polgármester-jelöltsége sok mindenre jó, csak arra nem, hogy segítse a Miskolcot romlásba vezető Fidesz-KDNP-s városvezetés leváltását, döntését - bármilyen érdekből is hozta azt meg - tudomásul vesszük" - olvasható a szocialista párt tájékoztatójában.

A közlemény ismerteti: Rózsa Edit férje, Fedor Vilmos önkormányzati képviselő "egészen az elmúlt hétig tagja volt az MSZP miskolci önkormányzati kampányát segítő csapatnak, felesége szándékairól nem tájékoztatott, s a történtek ismeretében arról sem beszélt, hogy az MSZP kampányában megszerzett információkat valóban a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel kezelte, kezeli-e."

A miskolci MSZP-szervezet Fedor Vilmos "magatartása miatt fegyelmi eljárás indításáról" határozott, "ő azonban ebben nem kívánt részt venni, inkább kilépett az MSZP-ből, az MSZP listáján szerzett önkormányzati mandátuma sorsáról nem nyilatkozott".

Közölték: sajnálják a döntését, mint ahogyan Rózsa Editét is. Mi továbbra is azon vagyunk, a Miskolcot hűbérbirtokként kezelő városvezetést a választópolgárok jóvoltából leváltsuk, s egy olyan fejlődő pályára állítsuk a várost, amelyet megérdemelnek a miskolciak. Rózsa Edit és Fedor Vilmos ügyével viszont nem kívánunk tovább foglalkozni - zárul a közlemény.

Az MSZP a függetlenként induló Pásztor Albert polgármesterjelöltet támogatja Miskolcon.