Belföld

Két előállított az idei Pride mérlege

Szigorú biztonsági intézkedések mellett tartották az idei melegfelvonulát

Szigorú biztonsági intézkedések mellett vonultak végig az Alkotmány utcából az Andrássy úton át az idei Budapest Pride Fesztivál felvonulásának résztvevői. Az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán radikális csoportok tiltakoztak és a Hősök terénél is ellentüntetők várták a felvonulókat. Két ellentüntető előállítottak, egy rendőr megsérült. A Városligetben piknikkel és beszédekkel zárult a találkozó, ahol szintén jelentős volt a rendőri jelenlét.  

 

Az MSZP arra kérte a főváros rendőrkapitányát, hogy a rendőrség szavatolja a felvonulók békés joggyakorlását és a főváros polgárainak háborítatlanságát.  Ugyanakkor a Jobbik úgy nyilatkozott, hogy a többségi társadalommal szembeni provokációnak tartja a Budapest Pride-ot..

Piknikkel zárult a Pride a Városligetben

Úgy vélekedett: rendkívül fontos, hogy egyre több LMBTQ-ember felvállalja identitását, mert a félelem rossz tanácsadó. Egyben kifejezte reményét, hogy Magyarországon is egyre csökken azok aránya, akik nem fogadják el eltérő szexuális identitású embertársaikat. Ennek elősegítésében rendkívül nagy munkát végeznek el a civil szervezetek; olyan munkát, amelyet valójában a kormányoknak kellene elvégezniük.  Végül azt üzente a Pride résztvevőinek, hogy "ti is Európa részei vagytok!"

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom