Belföld

Kancellári kinevezések: Balog Zoltán átadta a megbízási okiratokat

A magyar felsőoktatás átalakítása ezzel fontos állomáshoz érkezett

Az emberi erőforrások minisztere átadta az állami felsőoktatási intézmények élére november 15-ével kinevezett kancellárok megbízási okiratait hétfőn a fővárosban. Balog Zoltán az ünnepségen kiemelte, a kormány stratégiai partnerként tekint a kancellárokra.

Balog Zoltán kancellári kinevezések
Illyés Tibor, 
MTI)

„A kancellároknak óriási kihívás, hogy jó együttműködést teremtsenek a gazdasági és a tudományos irányítás között, jó gyakorlatokat hozzanak létre és kialakítsák saját működési kereteiket az intézményen belül” – mondta Balog Zoltán azon az ünnepségen, amelyen átadta a kancellárok megbízási okiratait. Az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: a kormány stratégiai partnerként tekint a kancellárokra és számít rájuk abban, hogy versenyképessé és értékalapúvá tegyék a magyar felsőoktatást. A most kinevezett kancellárok megbízatása a 2014. november 15-től 2017. november 17-ig terjedő időtartamra szól.

Balog Zoltán az állami felsőoktatási intézmények kancellári teendőinek ellátásáról szóló megbízási okiratot átadta Monszpart Zsolt Györgynek, az Óbudai Egyetem, Szász Károlynak, a Semmelweis Egyetem, Figler Kálmánnak, a Szent István Egyetem, Filep Bálintnak, a Széchenyi István Egyetem, Genzwein Ferencnek, a Testnevelési Egyetem, Dietz Ferencnek, a Budapesti Gazdasági Főiskola, Mészáros Virágnak, a Dunaújvárosi Főiskola, Csathó Csaba Józsefnek, az Eszterházy Károly Főiskola, Szentgyörgyvölgyi László Zoltánnak, a Károly Róbert Főiskola, Antal Józsefnek, a Magyar Táncművészeti Főiskola, Kvancz Józsefnek, a Nyíregyházi Főiskola, Mihályi Máté Győzőnek, a Pető András Főiskola és Varga Csabának, a Szolnoki Főiskola kancellárjának. Szintén kancellári okiratot nyújtott át a miniszter a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárjának, Pavlik Líviának, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kancellárjának, Barta-Eke Gyulának, a Debreceni Egyetem kancellárjának, Bács Zoltánnak, a Kaposvári Egyetem kancellárjának, Borbás Zoltánnak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem kancellárjának, Rakonczai Évának, a Miskolci Egyetem kancellárjának, Deák Csabának, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kancellárjának, Nagy Zsombornak és a Nyugat-magyarországi Egyetem kancellárjának, Dinnyés Álmosnak.