Belföld

Kampányt indítanak a kamupártok ellen

A Lungo Drom továbbra is a Fidesz szövetségeseként, a Kövér László választmányi elnökkel kötött megállapodás szellemében tevékenykedik – hangsúlyozta a szervezet elnöke

A Lungo Drom szükségesnek tartja a hazai cigányság megtévesztésére és kihasználására alakuló úgynevezett kamupártokkal kapcsolatos tájékoztatást – közölte lapunkkal Farkas Flórián, a szervezet elnöke.

Farkas Flórián 20180109
Farkas Flórián a veszélyre figyelmeztet (Fotó: Ficsor Márton)

Fel kell hívni a magyarországi cigányság figyelmét az egyre szaporodó, megtévesztő szándékú kamupártokra, ennek érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is egyfajta tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakban – számolt be lapunknak nyilatkozva Farkas Flórián elnök, a legnagyobb hazai roma szervezet minapi elnökségi ülésén született döntésről. Kifejtette, az ülés a közelgő országgyűlési választásra, illetve a kampányra való felkészülés jegyében zajlott le. A Fidesz parlamenti képviselője aláhúzta: sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán az állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül. Ezért fontos, hogy az érintettek minden szükséges információ birtokában legyenek a témában – szögezte le.

Farkas Flórián megerősítette: a Lungo Drom továbbra is a Fidesz szövetségeseként, a Kövér László választmányi elnökkel kötött megállapodás szellemében tevékenykedik, a hamarosan induló választási kampányban is ennek megfelelően vesznek részt. Szerinte ugyanis kizárólag a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkózására, ezt igazolják az eddigi eredmények. Megjegyezte, úgy véli, ennek a romapolitikának a megvalósításában és folytatásában megkerülhetetlen szereplő a Lungo Drom. Szerinte fontos, hogy hangot adjanak annak az irányvonalnak, mely 2011 és 2015 között nem a botrányokról szólt, hanem az egyedülálló és igazoltan sikeres programokról.

Utalt továbbá arra is, tavaly ősszel Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterével is együttműködési nyilatkozatot írt alá. A tárcavezető akkor hangsúlyozta: partnernek, egyenrangú félnek kell tekinteni a cigányságot, és hibás az a politika, amely tettesként vagy áldozatként tekint a romákra. A dokumentum tartalmazza a munkában, tanulásban, a kultúrában, a lakhatásban, az egészségügyi ellátásban sikeres programok folytatását. Balog szerint egyébként sokkal jobb ma a romák helyzete, mint 2010-ben volt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom