Belföld

Ismét oktatási seregszemle lesz Budapesten

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 17. és 21. között Budapesten.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint a rendezvény célja, hogy a pályaválasztók minél jobban megismerjék a felsőoktatásban és a továbbképzésben rejlő lehetőségeket – legyen szó akár magukról az intézményekről, az ösztöndíjakról, a szakmákról vagy a duális képzésekről és a nyelviskolákról. Ezen túlmenően a látogatók karrierépítési tanácsokat is kapnak.

Az oktatási piac legnagyobb seregszemléjének a budapesti Hungexpo ad majd otthont, az eseményen pedig szinte valamennyi felsőoktatási intézmény részt vesz. A hazai képviselők mellett számos nemzetközi partner is megjelenik, támogatva azt az elképzelést, hogy a rendezvény egy regionálisan is ismert, a közép-euró­pai térségben is mérvadó oktatási kiállítás legyen. A seregszemlén csaknem kétszáz kiállító vesz részt tizennyolc országból. A duális képzési helyek és a leendő munkáltatók aktuális gyakornoki és karrierprogramjaikkal jelennek meg, a még bizonytalanok pedig pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a számukra kedvező irányt. A kiállításra – amelyre a belépés a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is ingyenes – összesen negyvenezer látogatót várnak a szervezők.