Belföld

Ismét hazájuk ellen szavaznak Gyurcsányék

A Fidesz úgy véli az ellenzék most eldöntheti, ki mellett áll

A DK és a Párbeszéd támogatja, a Jobbik nemmel voksol, míg az MSZP és az LMP még vívódik, hogy megszavazza-e a hazánkat elítélő Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Sargentini-jelentés elutasítására szólította fel az Európai Parlamentben (EP) ülő magyar ellenzéki képviselőket a fideszes Böröcz László. A politikus vasárnapi sajtótájékozatóján hangsúlyozta: az ellenzéki képviselőknek most újra lehetőségük van megmutatni, hogy a bevándorláspárti erők vagy pedig a magyar emberek oldalán állnak. A Fidesz képviselője elmondta, a héten az Európai Parlament bevándorláspárti erői meg akarják bélyegezni Magyarországot és a magyar embereket, amiért elutasítják a bevándorlást. Hozzátette, Sargentini, a Soros-birodalom közreműködésével egy politikai vádiratot készített Magyarország ellen.

Az elmúlt napokban kiderült, hogy a DK valamint a Párbeszéd már eldöntötte, saját hazája ellen szavaz a Sargentini-jelentés kapcsán. Az LMP-nél még tart az online szavazás, az elnökség ma ismerteti a döntést EP-képviselőjével, Meszerics Tamással, aki nyíltan kiállt a jelentés mellett. Ugyanakkor Csárdi Antal a hétvégén úgy fogalmazott, a döntés után fel fogják szólítani EP-képviselőjüket, miként szavazzon. Az MSZP politikai szezonnyitóján, a szombati választmányon forró kásaként kerülték a témát, csak a kormány döntéseit elutasító közhelyekből kaptunk újabb csokrot. Kunhalmi Ágnes választmányi elnök a sajtónak arról beszélt, hogy a Fidesz „koldussá tette az országot”, a közoktatás helyzete botrányos, az egészségügyben káosz uralkodik.

A Jobbik a Sargentini-jelentés kapcsán korábban úgy foglalt állást, tartózkodni fognak, ám Gyöngyösi Márton frakcióvezető egy lengyelországi konferencián már azt mondta, nem fogják megszavazni. Gyöngyösi az Alfahír portálnak elismerte, hogy a Sargentini-iratban „konkrét hazugságok szerepelnek.”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom