Belföld

Ismét bíróság elé állíthatják Gyurcsányt

A 2006-os rendőri brutalitásnak számos súlyos sérültje volt

Biztosan beidézi tanúként Gyurcsány Ferencet a bíróság a 2006. őszi események kapcsán indult büntetőperben – tudta meg lapunk a Fővárosi Törvényszéktől (FT).

A csaknem egy évvel ezelőtt indult büntetőeljárás a nyári bírósági szünet után, szeptember 16-án folytatódik. Az FT Katonai Tanácsa december közepéig tizenhét, 2015. április 28-ig további huszonnégy tárgyalási napot tűzött ki. A tájékoztatás szerint az idén meghallgatandó tanúk között az egykori kormányfő nincs ott, ezért beidézése inkább jövőre várható. Gyurcsányon kívül kormányának egy meg nem nevezett államtitkárát is meghallgatná a bíróság, amely előtt már korábban megjelent Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter és államtitkára, Kondorosi Ferenc. Az ügyészség a nyolc évvel ezelőtti események kapcsán tizennégy volt vagy jelenlegi rendőr ellen emelt vádat, közöttük Bene László és Gergényi Péter egykori országos és budapesti rendőrfőkapitány, valamint Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat volt parancsnoka ellen. Gergényire és társaira a vádirat szerint csak felfüggesztett börtönbüntetést kértek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom