Belföld

Időjárásfüggő lett Falus programja

Önkormányzat 2014. Tarlós Istvánt elsőként vette nyilvántartásba az FVB

A jelöltek közül elsőként, tegnap a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) nyilvántartásba vette Tarlós Istvánt, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét. A testület zöld utat adott a jobbikos aspiránsnak, Staudt Gábornak is. Falus Ferenc, a baloldal jelöltje egyelőre csak ígéretekkel állt elő.

„Ha az időjárás is engedi”, akkor Falus Ferenc, a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltje pénteken ismertetni fogja programját – mindezt maga Falus jelentette be, aki a VII. kerületben, a 2011-ben bezárt Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a tanévkezdés kapcsán. Elmondta, hogy már összegyűjtötte az induláshoz szükséges ötezer ajánlást, de még tovább gyűjti őket, mert szeretné megismerni támogatóit. Vele ellentétben az FVB tegnap nyilvántartásba vette az ajánlásokat elsőként leadó Fidesz–KDNP-jelölt Tarlós Istvánt és a szintén a főpolgármesteri posztért induló jobbikos Staudt Gábort.

Falus tegnapi sajtótájékoztatóján csak ígéretekkel állt elő, és közölte, hogy megválasztása esetén támogatni fogja azokat a kiegészítő oktatási rendszereket, amelyek ellensúlyozhatják az iskolai képzés hiányait, és segíteni kívánja a tehetségek előrejutását. Falus segíteni akarja a pedagógusok munkáját, és ellenőrizni, hogy az iskolák támogatására rendelkezésre álló fővárosi források megfele­lően hasznosulnak-e. Szerinte a jelenlegi kormányzat nem törődik sem az elvégzett beruházásokkal, sem azzal, hogy melyik iskolában jó az oktatási rendszer. „Azzal törődik, hogy bezárja azt, ami nem tőle függ, amit nem ő csinál, ami jól működik, amit nem tud befolyásolni” – tette hozzá.

Falus közben választási törvényszegés gyanújába keveredett, miután a baloldal csepeli polgármester-jelöltjével, Horváth Gyulával egy orvosi rendelőben kampányolt. A XXI. kerületi helyi választási bizottság megállapította a törvénysértést, kimondva, a jelöltek tevékenysége alkalmas volt a rendelésre várakozók választói akaratának befolyásolására egy olyan helyszínen, amely kifejezetten intim szférájuk. A másodfokon eljáró FVB azonban tegnap felülbírálta a helyi bizottság döntését, és kimondta, Falusék nem sértették meg a szabályokat.

Az Együtt–PM azzal vágott vissza, hogy feljelentést tesznek, mert szerintük törvénytelenséget követett el az, aki a felvételeket eljuttatta a panaszt benyújtó Németh Szilárd fideszes polgármesterhez. Törvénysértést leleplezni nem törvénysértő – reagált a hírre Ábel Attila fideszes alpolgármester.

A Fidesz-KDNP és a L.É.T. nevű szervezet szegedi polgármesterjelöltje, Kothencz János egy fejlesztőiskola tanévnyitóján szólalt fel tegnap. A jelölt elmondta, olyan városvezetést szeretne, amelynek a középpontjában az ember és a törődés van. Ígérete szerint megválasztása esetén a súlyosan, halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozó intézmény és szociális nappali ellátást is működtető alapítvány új épületkomplexumba költözhet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom