Belföld

Honnan vannak Simon Gábor újabb 100 milliói?

A Fidesz szerint a szocialista pártnak van köze a bukott MSZP-s politikus ügyeihez

Németh Szilárd Simon Gáborról, az MSZP volt elnökhelyetteséről elmondta, mintegy 240 millió forintot helyezett el ausztriai bankszámlákon, amit vagyonnyilatkozataiban nem tüntette fel, ezért okirat-hamisítást követett el. Mint mondta, 100 millió forintos nagyságrendű adó meg nem fizetése miatt remény volt arra, hogy "be lehet kaszlizni". A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, a volt szocialista képviselő október végén adóhátralékként bár 128 millió forintot fizetett meg, de mint fogalmazott, biztosan nem a külföldi számlákon zárolt összegből.

Németh Szilárd szerint Simon Gábor ezzel elismerte, az eltitkolt vagyon az övé, és az is bebizonyosodott, az egész baloldal hazudott, ezért az embereknek válaszokkal tartoznak. A Fidesz országgyűlési képviselője keddi napirend előtti felszólalásában felidézte, Simon Gábor mintegy 240 millió forintot helyezett el osztrák bankszámlákon, szavai szerint a vagyon többek között egy cég, valamint egy budapesti ingatlan eladásából származott, a szóban forgó időszakban azonban nem volt a tulajdonában ilyen értékű ingatlan, illetve gazdasági társaság.

Objektum doboz

Emlékeztetett arra is, Simon Gábort 2008-ban és 2009-ben is nemzetbiztonsági ellenőrzés alá vonták akkori államtitkári kinevezései miatt, azonban a C típusú kérdőíven sem tüntette fel ezeket a bankszámlákat. „Az ügyészségen is azt hazudta, hogy a külföldön rejtegetett százmilliók csak vagyonkezelésre kerültek a birtokába” – mondta a fideszes politikus. Németh Szilárd közölte, kiderült, hogy a MagNet Bankban is van körülbelül egy 75 milliós eltitkolt vagyona. Hozzátette, a baloldal nem gondolhatja azt, hogy Simon MSZP-ből való távozásával már nincs közük az ügyhöz.

(Forrás: MTI, fidesz.hu)