Belföld

Gyárfásnál megszűnt a szociálliberális védőháló

Hangfelvétel-cunami

Fogy a levegő Gyárfás Tamás körül. A szocialista médiavállalkozót azzal gyanúsítják, hogy húsz évvel ezelőtt megölette legfőbb riválisát, a szintén médiavállalkozó Fenyő Jánost – írja hétvégi elemzésében az Origo annak kapcsán, hogy Gyárfás össze-vissza beszél.

Ügyvédje például azt állította, védencének felületes volt a kapcsolata a Fenyő-gyilkosságban szintén felbujtással gyanúsított Portik Tamással, évente ha egyszer találkoztak. Ezzel szemben a 168 Óra belügyi források alapján arról írt, Portik az összes beszélgetését rögzítette, amit Gyárfással folytatott, s ezek száma a százat is meghaladja. A hangfelvételeket megtalálhatták a szlovák hatóságok, amikor jogsegélyegyezmény alapján házkutatást tartottak a gyilkosság végrehajtója, Józef Rohác testvérének lakásán. A hangfelvételek eredetiségéről, illetve manipulálásáról egy hangtechnikus igaz-ságügyi szakértő tud hitelt érdemlően nyilatkozni – mondta lapunknak Nagy László Tibor kriminológus. Az Origo szerint Gyárfás legnagyobb problémája minden bizonnyal az, hogy nem bújhat el a szocialista védelmezői mögé, ahogy ezt tette sokáig. Mint megírtuk, Fenyő bizalmasa halála előtt beszámolt arról, hogy a médiacézár Gyárfással kapcsolatban egy százoldalas anyagot adott át Kuncze Gábor belügyminiszternek. Kuncze, amikor erről kérdeztük, azt válaszolta, „Na viszonthallásra!”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom