Belföld

Fidesz: Gémesi válaszoljon!

„Lebukott, pártja szövetséget kötött Európa egyik legszélsőségesebb bevándorláspárti politikai csoportjával”

Gémesi válaszoljon, hogy milyen bevándorláspárti paktumokat köt a gödöllőiek háta mögött - szólította fel a Fidesz közleményben a Magyar Olimpiai Bizottság volt alelnökét, Gödöllő polgármesterét.

Gémesi György lebukott, pártja szövetséget kötött európa egyik legszélsőségesebb bevándorláspárti politikai csoportjával - írja a közlemény, melyet Vécsey László országgyűlési képviselő írt alá. 

Sajtóhírek szerint Gémesi pártja februárban csatlakozott a bevándorláspárti Európai Demokrata Párthoz, amely az Európai Parlamentben szélsőségesen bevándorláspárti liberális frakcióban ül és a migránskvóta bevezetéséért küzd.

Gémesi György, mint Gödöllő polgármestere ezzel nyíltan szembe megy a város akaratával. A gödöllőiek 98%-a ugyanis nemet mondott a bevándorlásra a kvóta-népszavazáson. Gémesi nem először teszi nyilvánvalóvá, hogy bevándorláspárti, korábban háromszor akadályozta meg a kötelező betelepítési kvóta elleni önkormányzati határozat elfogadását.

Gémesi magyarázattal tartozik a városnak. Válaszoljon, hogy milyen bevándorláspárti paktumokat köt a gödöllőiek háta mögött! - szólítja fel a politikust a Fidesz.

Az Új Kezdet az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében kiemelte: határozottan visszautasítja a Magyar Nemzet és az Echo TV azon állítását, amely szerint csatlakozott volna a Guy Verhofstadt-féle Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű tömörüléshez.

Bár az Európai Parlamentben az EDP és az ALDE egy frakcióban ül, két különálló pártról van szó, amelyek nézetei sok kérdésben különbözőek - tették hozzá, nyomatékosítva, hogy Gémesi György pártja semmilyen tekintetben nem áll szövetségben az ALDE-val, és a jövőben sem lesz így.

Az Új Kezdetet az EDP rendes tagjává választották meg, amiről a magyar párt be is számolt - közölte a tömörülés elnöksége.

Az Új Kezdet továbbra is fontosnak tartja a migrációs válság olyan kezelését, hogy az Európai Unió helyben orvosolja a problémát, ezzel is csökkentve a bevándorlást - írták, megjegyezve: az EDP-ben több olyan párt van, amely határozott fellépést szorgalmaz a migráció visszaszorításáért.

Az elnökség hangsúlyozta, hogy a fent említett sajtóorgánumok nem keresték meg az Új Kezdet munkatársait, ezért szándékosan megtévesztőnek ítéli a közölt információt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom