Belföld

Fejlődésben a Magdolnanegyed

Folytatná a városrehabilitációt a fideszes jelölt

Az önkormányzati lakásokban élők védelmi rendszerének kialakítását tartja egyik fontos feladatának Sántha Péterné, aki a Fidesz–KDNP jelöltjeként indul a vasárnapi józsefvárosi időközi önkormányzati képviselőválasztáson. Közölte, a többi indulóval nem foglalkozik.

Sántha-Péterné
Sántha Péterné  (Forrás: Jozsefvaros.hu)

– Indul a józsefvárosi Magdolna negyedben tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap. Mi programjának legfontosabb eleme?

– Folytatva az eddigi munkát, szeretném segíteni a városrész fejlődését és megújulását. Annak ellenére, hogy látványosan és vitathatatlanul sokat változott a negyed az elmúlt tíz évben, még mindig akad tennivaló. A legfontosabb feladatnak a közbiztonság további javítását, az önkormányzati lakásokban élők bérlővédelmi rendszerének kialakítását és a társasházak felújításának folytatását tartom.

– Milyen a kapcsolata az ott élőkkel?

– Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen sok éve Józsefvárosban dolgozom, hat éve alpolgármesterként is, így sok helyi lakost személyesen ismerek és jó viszonyt ápolok velük.

– Melyek azok a jó programok, amelyeket a megválasztása esetén folytatna?

– A 2004-ben indult és tavaly ugyan pénzügyileg lezárult, ám a szociális programok révén máig tartó Magdolna Negyed Program olyan komplex városrehabilitáció, amelynek eredményeit érdemes továbbvinni. Ennek részei például a foglalkoztatást segítő programok, a szociális mosoda, az áldozatsegítő program, vagy akár a lakóház-felújítások is.
A városrehabilitáció hozzájárult ahhoz is, hogy olyan, helyben élő közösségek jöttek létre, amelyek örömmel részt vesznek a város újjáépítésében.

– Mi a véleménye a többi jelöltről, az MSZP-s támogatottságú Dopemanről, vagy Bolba Márta evangélikus lelkészről?

– Nem szeretnék velük foglalkozni, inkább az itt élőkre fordítom a figyelmem. A jelölteknek a saját lelkiismeretükkel kell elszámolni, a választók pedig eldöntik, ki az, aki szerintük hitelesen tudja képviselni az érdekeiket.