Belföld

Falus egyre kínosabbá válik

Támogatói is nehezen viselik a közös jelölt akcióit

Még alig kezdődött el a kampány, Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje szinte naponta válik köznevetség tárgyává, s ezt a támogatói is egyre nehezebben tűrik.

falus
Falus Ferenc

Falus először egy interjúban azt fejtegette, nincsenek politikai ambíciói, majd félresikerült videójával – amelyen egy világkampányhoz kapcsolódva öntik nyakon hideg vízzel – „verte ki a biztosítékot”. A volt tiszti főorvos akciójáról előzetesen egyik őt támogató párt sem tudott, Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke jelezte is: „Leöntésügyben csak magamért tudok felelősséget vállalni.”

Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa is elismerte, a videó nem sikerült a legjobban, és lehet, hogy Falus ilyen téren segítségre szorul. A legtöbben értetlenül álltak a házi videó előtt, felvetve a kampánystáb felelősségét, amely nem akadályozza meg az ilyen húzásokat. Kínos folytatása a történetnek az Indexnek adott interjú, amelyben Falus egy lóhoz hasonlította magát, „aki kedves és strapabíró, de nem túl okos, és unalmas”. A beszélgetésből kiderül, a baloldal reménysége azt sem tudja, jelenleg mennyibe kerül pontosan egy BKV-jegy.

Az sem lendítette előre a volt tiszti főorvos ügyét, hogy elmaradt a találkozója Tóbiás József MSZP-elnökkel, aki korábban azt mondta: nem tudja megítélni, miért jó főpolgármester-jelölt Falus Ferenc a baloldali pártok számára. Ez lett volna egyébként az első személyes találkozó az MSZP elnöke és a jelölt között, kevesebb, mint két hónappal a választás előtt.

A kerületi szocialisták a hírek szerint azt nehezményezik, hogy amíg ők helyi szinten keményen kampányolnak, főpolgármester-jelöltjük pillanatok alatt romba dönti a munkájukat az akcióival és kijelentéseivel. Falust a balliberális médiumok és véleményformálóik sem kímélik, lényegében alkalmatlannak nevezik a főváros vezetésére.Tarlós: Mindenki önmagát minősíti
A „felvételt, ahol egy alsónadrágban és zokniban álló embert egy nő leönt egy vödör vízzel, és ez az ember ott toporog egy pocsolya közepén, és igyekszik tanácstalanul értelmezni azt a jelenséget, hogy a művelet során véletlenül orron vágott kisgyerek ordítva bőg és igyekszik elmenekülni a helyszínről, nem kívánom kommentálni” – nyilatkozta az MTI-nek Tarlós István Falus Ferenc balos főpolgármester-jelölt elhíresült videója kapcsán. A kormánypártok színeiben ismét ringbe szálló főpolgármester szólt arról is, hogy győzelme esetére az előkészített és elkezdett beruházások megvalósítását tűzte ki célul, s beszélt a városigazgatóság tervezett felállításáról és arról, nem fog hozzájárulni a Lánchíd szélesítéséhez. Ellenfelei minősítését nem tartja szükségesnek, mondván, a kampány végére mindenki minősíti önmagát „így vagy úgy”. A jelenlegi főpolgármester hozzátette, az eddigi teljesítmények publikálásával és az elképzeléseivel kíván korteskedni a következő időszakban.
(JZS)

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom