Belföld

„Ez a normalitás győzelme”

Elmarasztalták Soros vallásgyalázó álciviljeit

Megsértették a keresztény közösségeket tavalyi megmozdulásukkal az abortuszpárti tüntetők – állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla.

Immár papírjuk is van a magukat jogvédőnek nevező álcivileknek arról, hogy jogsértők – jelentette ki sajtótájékoztatóján Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, annak kapcsán, hogy a Fővárosi Ítélőtábla kimondta: egy évvel ezelőtt az abortuszpárti tüntetők megsértették a katolikus vallási közösséget. A verdiktet a normalitás győzelmének nevező elnök felidézte, George Soros „fizetett aktivistái a budapesti lengyel nagykövetség előtt vallásgyalázó, abortuszpárti demonstrációt hajtottak végre”. Másokat hitükben, meggyőződésükben sértettek, méltóságukban megaláztak, például azzal, hogy egyikük püspöki ruhában cukorkát osztogatott, amelyre „abortusztabletta” volt írva, és úgy tett, mintha a misénél használatos ostyát, az oltári szentséget osztogatta volna.

Az eset nyomán tizenkétezer tiltakozó aláírás gyűlt össze, az IKSZ pedig feljelentést tett. Első fokon felmentő ítélet született, a táblabíróság azonban a héten jogerősen is kimondta, hogy az abortuszpárti tüntetők súlyosan sértő, és kifejezésmódjában indokolatlanul bántó magatartásukkal nagy nyilvánosság előtt megsértették a katolikus vallási közösséget, ennek folytán a közösségi tagjait. Az alperest továbbá bocsánatkérésre és hatszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezték.

Nacsa úgy fogalmazott, a „tolerancia bajnokai oklevelet kaptak arról, hogy intoleránsak”. Az elnök szerint a liberális, Soros által gründolt civil szervezeteknek meg kell érteniük, hogy az emberi élet fontosabb az emberi jogoknál, a többség biztonsága fontosabb a kisebbség vágyainál, és a nemzetállamok szuverenitása fontosabb a multikultinál.