Belföld

Európai színvonalú érsebészeti ellátás a budapesti központokban

Egészségügyi fejlesztések

Az Egészséges Budapest Program alapján Budapest térségében is centrumokban fog koncentrálódni az érsebészeti betegellátás, biztosíthatóvá válik a magas szakmai tudást igénylő szakembergárda – írta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, reagálva azokra a sajtóhírekre, amelyek szerint a Péterfy Kórházban ideiglenesen bezár az érsebészeti osztály szakemberhiány miatt.

Az ÁEEK közölte, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben alakítanak ki európai színvonalú érsebészeti központot. A Péterfy Sándor Utcai Kórház Országos Traumatológiai Intézetben korábban alkalmazásban levő szakorvosok munkájukat részben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet érsebészeti központjában, részben más fővárosi érsebészeti központban folytatják és látják el az ügyeleti szolgálatot is a minél magasabb szintű betegellátás biztosítása érdekében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom