Belföld

Egységes ítélkezési gyakorlat szükséges

Munkaügyi perek

A munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségével kapcsolatos perek egységes ítélkezési gyakorlata érdekében összefoglaló véleményt készített a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma, s az anyagban felsorolták azt is, mi tartozhat a munkáltató ellenőrzési körébe, ami megalapozza a kártérítési felelősségét – mondta el Tallián Blanka tanácselnök, a kérdéssel foglalkozó csoport vezetője egy hétvégi háttérbeszélgetésen Budapesten.

Közölte, azért vizsgálták tavaly ezeket az ügyeket, mert a munkáltató kártérítési felelősségével összefüggő ügyek az összes munkaügyi per egyharmadát teszik ki, továbbá az ezekben a kérdésekben hozott bírói döntések nemcsak a munkavállalók, hanem azok családjainak egzisztenciájára is kihatnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom