Belföld

Célegyenesben a budapesti szuperkórházak ügye

Fővárosi fejlesztések

Csütörtökön, azaz holnap jelennek meg az európai uniós közbeszerzési hirdetményeket megjelentető honlapon a három nagy budapesti centrumkórházzal kapcsolatos építészeti tervpályázatok.

Ahogy arról korábban Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa beszélt, a Honvédkórház és a Podmaniczky utcai telephely összeköltöztetésével ezerkétszáz, a Haller utcai kardiológiai intézet és az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet összeköltöztetésével ezernégyszáz ágyas intézmény jön létre az új, dél-budai centrumkórház mellett. Cserháti szerint mindkét projekt komoly építkezést igényel. A végleges tervek körülbelül másfél év alatt készülnek el, mert a pályázati nyertes kihirdetése után még ki kell adni egy újabb megbízást a végleges kiviteli tervek elkészítésére, és a kormány jóváhagyását is meg kell várni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom