Belföld

Botránypárt lett a Jobbik

Hétértékelő. A zuglói polgármester ugyanúgy elárulta az Együttet, mint annak idején az LMP-t – mutatott rá Deák Dániel a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felajánlkozása kapcsán

Soros egyre erőteljesebben igyekszik befolyásolni a hazai belpolitikai folyamatokat, célja a magyar bevándorláspolitikai álláspont ellehetetlenítése és megváltoztatása – mondta lapunknak a Nézőpont Intézet elemzője, a múlt heti LIBE-meghallgatás kapcsán.

Az egyre inkább háttérbe szoruló Juhász Péter átadta a stafétabotot Vona Gábornak, mostantól a Jobbik az új botránypárt Magyarországon – vont mérleget a múlt heti fejlemények kapcsán lapunknak nyilatkozva Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője. Kifejtette, az egykori nemzeti radikális pártot számos belső ellentét feszíti, melyet a Jobbikon belül szimbólumnak számító Morvai Krisztina hozott felszínre. „Ő az a politikus, aki 2006-ban láthatóvá tette a Jobbikot, megteremtette annak identitását és oroszlánrésze volt abban is, hogy 2010-ben a párt bejutott az Országgyűlésbe. Vona most vele kíván szakítani, ami a Jobbik teljes identitásvesztését eredményezné. Láthatóan ezt már a Vona mellett eddig kiálló politikusok sem tudják elfogadni és nyíltan szembe mennek a párt központi irányvonalával” – részletezte.

Deák szerint fokozza a helyzetet, hogy az ügynöktevékenységgel megvádolt EP-képviselőjük ellen eljárás indult, illetve, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szerint a Jobbik tiltott támogatásból készített politikai reklámokat. Vona kétségbeesett, egyre színvonaltalanabb, módon támadja a kormánypártokat, ezzel saját sikertelenségét és gyengeségét ismeri el. Az ÁSZ feketén-fehéren, tényekkel alátámasztva kimondta: a Jobbikot Simicska Lajos tiltott módon finanszírozta – mondta. Rámutatott: a baloldalon tovább folyik a megszerezhető parlamenti mandátumok miatti egzisztenciális küzdelem. Ennek legékesebb példája Karácsony Gergely, aki a „több lehetőség érdekében már számtalan alkalommal cserbenhagyta aktuális pártját”. A zuglói polgármester most ugyanúgy elárulta az Együttet, mint annak idején az LMP-t. Az MSZP-vel azonban rossz lóra tett, a mélyrepülésben lévő szocialisták még saját kampányfilmjükben is elismerik, elfogyott körülöttük a levegő. Ebből kifolyólag jelen pillanatban a gyengeségét palástolni igyekvő MSZP-nek lenne leginkább szüksége egy közös ellenzéki listára, de a többi párt erre nem hajlandó.

Az elemző úgy véli, a legszervezettebb ellenzéki erőnek jelenleg az LMP tűnik, mely mögött George Soros hálózatának köszönhetően erős érdekcsoportok állnak, a szocialisták egykori gyűlöletkampányának kitalálója által irányított zöldpárt több szálon kapcsolódik a spekulánshoz. A Soros-ösztöndíjas és korábban migránsvédő szervezetnél dolgozó Szél Bernadett például több olyan uniós biztossal is találkozott az elmúlt hetekben, akik gondolkozás nélkül hajtják végre a Soros-tervet. Az LMP egyetlen EP-képviselője, Meszerics Tamás pedig hivatalosan is Soros egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számít Brüsszelben.

A spekuláns egyre erőteljesebben igyekszik befolyásolni a hazai belpolitikai folyamatokat, célja a magyar bevándorláspolitikai álláspont ellehetetlenítése és megváltoztatása. Ennek egyik epizódja volt a múlt heti meghallgatás a brüsszeli LIBE-bizottságban, ahol Soros megbízható szövetségesei a valóságtól teljesen elrugaszkodott állításokkal támadták Magyarországot. Soros ráadásul a teljes brüsszeli apparátust is maga mögött tudhatja, így az Európai Bizottság a Soros-féle CEU, illetve álcivil szervezetek érdekében, és a kvótahatározat végre nem hajtása ügyében is eljárást indított Magyarország ellen, hangoztatta Deák Dániel.