Belföld

Bajnai csak egy kicsit lép hátra

Az Együtt nem támogatná Hunvald Györgyöt

Pártja, az Együtt belső parlamentjének, az országos politikai tanácsnak az elnöke lesz Bajnai Gordon, aki hátralép, de nem vonul vissza a politikától - erről a politikus a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.

Bajnai Gordon azt is kifejtette a lap pénteki számában: nem neki, hanem egy új, még kipróbálatlan miniszterelnök-jelöltnek lesz a legnagyobb esélye leváltani Orbán Viktort.

Úgy fogalmazott: az ambícióit mindig alárendeli az ügyeknek, amelyekben hisz. "Másfél évvel ezelőtt egy nagyságrenddel nagyobb volt az esélye annak, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje legyek, mint most. Nagyon sok támadást kaptam, emiatt a társadalom érdemi részében csökkent az elfogadottságom" - mondta.
Arra a kérdésre, hogy hol fognak össze más pártokkal, és hol indulnak külön az ősszel az önkormányzati választáson, azt mondta: a győzelem lehetőségét kell mindenhol mérlegelni, de fontos korlát, hogy a másfél éve meghirdetett korszakváltó elveikből többé nem akarnak engedni. Helyi szinten ez a jelöltek kiválasztásánál érhető el szerinte. Arra a kérdésre, hogy ebbe belefér-e Hunvald György támogatása, azt mondta: őt biztosan nem támogatnák, de ahol van az övékénél jobb ajánlat, a győzelemre esélyesebb jelölt, ott szívesen megállapodnak. Összességében azonban önálló listákkal készülnek - tette hozzá.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom