Belföld

Az ügyészség előtt a Migration Aid működését firtató beadvány

Választ vár a Fidesz a Soros-hálózattól

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetjének vezetője, Németh Szilárd közérdekű bejelentését a Legfőbb Ügyészség (LÜ) illetékes főosztálya november 10-én, szombaton a Fővárosi Főügyészségnek küldte meg – tudatta lapunk megkeresésére az LÜ szóvivője, Fazekas Géza.

Hozzátette, a bejelentés elbírálási határideje harminc nap. Ismeretes, a nagyobbik kormánypárt a Migration Aid párttá alakulása kapcsán fordult a vádhatósághoz, felvetve, a „Soros által kitartott, bevándorlásszervező, magát civilnek nevező” tömörülés törvénytelenül működhet. A Migration Aid tagadta ezt. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője tegnap közölte, várják a Soros-alapítvány és a migrációt támogató Soros-szervezetek válaszát arra, pontosan hány migránskártyát töltöttek már fel Soros-pénzekkel. Úgy fogalmazott, nagy a sumákolás a migránskártyák körül, sem az Európai Bizottság, sem az ENSZ, sem a Soros-hálózat nem ad erről világos tájékoztatást. Halász szerint a Soros-hálózat nyíltan benne van a migráció finanszírozásában, Brüsszel bevándorláspárti vezetői pedig mindezt nemcsak szó nélkül hagyják, de valószínűleg segítik is. Ennek véget kell vetni, Európának új vezetésre, új Európai Parlamentre van szüksége, amely megvédi Európát a bevándorlástól, és megakadályozza, hogy a bevándorláspárti erők tönkretegyék Európát. Több mint hetvenezer migráns van úton, akiknek az a céljuk, hogy Magyarországon keresztül Európába jussanak, ezért a migránskártyák ügye biztonsági ügy is – hangsúlyozta az MTI beszámolója szerint Halász János.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom