Belföld

Az idei Pride nem volt politikától mentes

Szél, Lendvai és Fodor is részt vett felvonuláson

Mindenkinek meg kell hallania a Budapest Pride üzenetét az MSZP szerint. A párt kihangsúlyozta, hogy a rendezvény világszerte az egyenlőség, sokszínűség, az elfogadás és a tolerancia ünnepe. Fodor Gábor eközben a szombati Pride rendezvényen a miniszterelnököt kritizáló fotókon mutatkozott.

A Budapest Pride rendezvényen több politikus, így Szél Bernadett, Lendvai Ildikó és Fodor Gábor is képviseltette magát. Szél Bernadett mosolygós arccal kommentálta a Pride eseményeit.

 

 

Lendvai Ildikó szerint egyetlen dolog sértette meg a közrendet és a jóízlést, a Parlamentre kifüggesztett molinó, melyen az alábbi szöveg állt: A ház nem kér a deviáns propagandából. A politikus így folytatta: "Jesszusom!-gondoltam. Mi lesz szegény Fidesszel? Ők Európa deviánsai..."

 

 

Fodor Gábor pedig egy fotóalbumot oszott meg. A képek között van olyan, ahol Orbán Viktort kritizáló megjegyzések olvashatók, illetve megörökítették a politikus és Alföldi Róbert beszélgetését is.

 

 

Az MSZP közleményben reagált a rendezvényre. A baloldali párt szerint meg kell hallani a Pride üzenetét. Az MSZP számára fontos az elfogadás, épp ezért szükségesnek tartják, hogy a Budapest Pride mögöttes gondolata minden emberhez elérjen. A párt szerint az esemény közvetíti a szabad választás fontosságát, amely nem csupán a baloldal, hanem a jobboldal számára is fontos üzenet. Útravalóul a párt közleményében Ferenc pápa szavaira emlékeztetett, melyben az egyházfő a következőt mondta: "Ha valaki meleg és az Urat keresi, ki vagyok én ahhoz, hogy ítéletet mondjak róla? Mindannyian a testvéreink."

 

A rendezvényen megsérült törzszászlóst időközben kiengedték a kórházból. Az Országos Rendőr-Főkapitányság a hétvégi rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte: összesen négy gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt biztosítottak szombaton, ezek közül a Szivárvány Misszió Alapítvány rendezvényéhez kapcsolódóan két előállítás, egy köztisztasági szabálysértés miatt tett feljelentés, két biztonsági intézkedés, valamint 57 igazoltatás történt.