Belföld

Az eredeti parkolóbérletes listát megsemmisítették

Szegedi számháború

A szegedi önkormányzat továbbra sem adja ki a listát arról, kik kaptak ingyenesen parkolóbérletet. Egy névsort ugyan közzétettek, ám a helyi Fidesz–KDNP szerint az nem teljes. A Gyulai Járásbíróságon első fokon októberben lezárult büntetőeljárásban az ügyészség vádirata 307 ingyenbérletest említ.

A büntetőperben a város címzetes főjegyzőjét, Botka László általános helyettesét és kabinetfőnökét ítélték el hűtlen kezelés miatt az illetékteleneknek osztogatott ingyenbérletek miatt. A Szegedi Közlekedési Vállalat üzletágvezetője a perben arról beszélt, az önkormányzat évente száz-százharminc bérletet kért tőlük. A vállalat egy másik vezetője azt állította, azért nincs pontos nyilvántartás arról, kiknek adtak ingyenesen bérletet, mert a lista megsemmisítésére kaptak utasítást, amit végre is hajtottak. Igaz azt, hogy kitől jött az utasítás, nem árulta el. Egy tanú szerint a rendőrség az ingyenbérletekből évente mintegy száz darabot kapott. Az önkormányzati listán viszont csak három rendőr nevét találtuk.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom