Belföld

Átnéznék az Együtt pénzügyeit

A CÖF kivizsgáltatná Szigetváriék külföldi hátterét

Bocsánatkérésre szólította fel az Együtt 2014 társelnökét, Szigetvári Viktort a CÖF-CÖKA a politikus múlt pénteki rádiónyilatkozata miatt, amelyben, vitatva a pénzügyi elszámolást, „folyamatos hazudozással” rágalmazta meg a szervezetet.

A CÖF-CÖKA jelezte, ha negyvennyolc órán belül nem érkezik meg Szigetvári bocsánatkérése, akkor megteszi a szükséges jogi lépéseket. Közleményében azt áll, hogy az Együtt „politikai egylet”, amely a Haza és Haladás Egyesülethez és Alapítványhoz külföldről érkező, ötszázmillió forint körüli pénzadományok nyomán alakult meg.

Szerintük a magyarországi illetékes hatóságoknak jogukban áll vizsgálni, hogy a Soros Györgytől, a CAP-tól és esetlegesen a Clinton Alapítványtól vagy áttételesen a Norvég Alaptól érkező pénzek felhasználása és céljai sérthetnek-e nemzetbiztonsági előírásokat.

„Az Együtt 2014 külföldi támogatók tenyeréből kapja a jutalomfalatokat, ezért gazdái érdekei szerint, mint a kiskutyák, áll, ül és ugat. Nem elhanyagolható, hogy beismerték, a háttérből manipulálják a civil tüntetőket, nyilvánosan korlátozott forradalom szükségességéről beszélnek, a demokratikusan megválasztott kormány leváltására szervezkednek”– szögezte le tegnapi közleményében a CÖF-CÖKA.