Belföld

Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben

A Mindszenty József egykori esztergomi érsekről, hercegprímásról elnevezett elismeréseket Lezsák Sándor adta át

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Bíró László katolikus tábori püspököt, a Regnum Marianum katolikus közösséget és a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolát pénteken.

mindsz
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke és a díjazottak, Bíró László tábori püspök, Monostori László, a Regnum Marianum házfőnöke és Dóra Zoltán, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola igazgatója (b-j) a Mindszenty-emlékérem átadásán az Országház Vadásztermében - MTI Fotó: Kovács Attila

A Mindszenty József egykori esztergomi érsekről, hercegprímásról elnevezett elismeréseket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke adta át az Országház Vadásztermében.

Lezsák Sándor köszöntőjében felidézte: 61 évvel ezelőtt ezekben a napokban az utcákon már rend volt, az emberek arra készültek, hogy hétfőn munkába mennek. Ugyanakkor hatalmas feszültség volt mindenkiben, hiszen nem tudhatták, hogy jó vagy rossz irányba fordul nemzet sorsa. Ebben a feszült csendben hangzott el Mindszenty József rádióbeszéde, és "ez a szózat akkor erőt adott és tisztességes utat jelölt a magyar nemzet számára" - fogalmazott.