Belföld

A fiataloknak is tenniük kell a jövőért

A kormány az elmúlt nyolc évben a mai ifjúság számára építkezett – mondta lapunknak Böröcz László Fidelitas-elnök

„A Fidesz az egyetlen párt, amely garantálni tudja az ország biztonságát és fejlődését” – fogalmazott lapunknak Böröcz László, a Fidelitas elnöke annak kapcsán, hogy Orbán Viktor március 15-i beszédében külön megszólította a fiatalokat.

Borocz-Laszlo
(Fotó: Hegedüs Róbert)

Hangsúlyozta: a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy a kormány az elmúlt nyolc évben a mai fiatal generáció számára építkezett. Szerinte a fiatalok „harcba hívása” annak szólt, hogy nem elég elvárni, hogy minden jó legyen az országban. „Ha a következő évtizedekben olyan országban szeretnénk élni, ahol nem kell félni és terrortól tartani, nekünk, fiataloknak is a Fidesz–KDNP-re kell szavazni” – mutatott rá. Megjegyezte, sokan, akik Erasmusszal külföldre utaznak, maguk is láthatják, hogy egyes európai nagyvárosok bizonyos részei hogyan alakultak át.

Arra a kérdésre, hogy Lázár János kancelláriaminiszter és Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő bécsi, valamint brüsszeli videója mennyire mutatott reális képet az ottani helyzetről, a Fidelitas elnöke kijelentette: minden városnak joga van eldönteni, hogy akar-e kevert népességű lenni, és hagyja-e, hogy párhuzamos társadalmak jöjjenek létre benne. E két város esetében már erről van szó, így semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a két politikus mindezt bemutatta. Böröcz szerint az ellenzéki pártok azért találják ezt problémásnak, mert a hatalomra kerülésük esetén ők is beengednék a bevándorlókat.

A Fidelitas elnöke arról is beszélt, a Fidesz–KDNP a biztonság megteremtésén túl számos intézkedésével – az egyedülálló módon kedvező diákhitelrendszerrel, az ingyenes nyelvvizsgával, a KRESZ-vizsga díjának eltörlésével, a szociális ösztöndíjak megemelésével, a csok és a családi adózás intézményével és a fiatalok foglalkoztatásának elősegítésével – igazolta, hogy egy olyan országot igyekszik teremteni, ahol minden fiatal képes boldogulni és biztonságban családot alapítani.