Belföld

A Fidesz kiáll a polgármesterek mellett

Lépnie kell a kormánynak, és akár törvénnyel vagy törvényekkel kell megakadályoznia a Soros-terv végrehajtását, a „bevándorlásszer­vező” Soros-hálózat veszélyes tevékenységét – jelentette ki Puskás Imre szombati tájékoztatóján.

Az MTI tudósítása alapján a nagyobbik kormánypárt szóvivője felidézte, pénteken a polgármesterek a „bevándorlásszervező irodákkal” szembeni fellépésről fogadtak el felhívást. „A magyar településeken is lépni kell, hiszen a Soros-terv, a kötelező kvóta és a migránsok betelepítése veszélyeztetné a magyar falvakat és városokat” – mutatott rá. Hozzátette, ha az uniós országokra kényszerítik a kötelező kvótát, a Soros-terv további pontjait, akkor a magyar településekre is megindul a migránsok betelepítése.

Puskás Imre hangsúlyozta, ahol tömegesen megjelentek az illegális migránsok, mint például az olasz, a francia, a spanyol, a svéd, az osztrák vagy a német településeken, ott megszűnt a mindennapok biztonsága, nőtt a bűncselekmények száma, a nők elleni erőszak. „Ezért a Fidesz és a KDNP, csatlakozva a polgármesterek felhívásához, arra biztatja, kéri a képviselő-testületeket, határozatban utasítsák el a Soros-tervet, az illegális bevándorlók betelepítését, továbbá a bevándorlást szervező irodák létrehozását” – mondta a szóvivő. Kitért arra, az ellenzékre nem lehet számítani a települések megvédésében sem. Puskás emlékeztetett, a baloldal támadta a pénteki tanácskozást, a Momentum és az Együtt aktivistái Soros-álarcban jelentek meg, kifejezve, hogy „kinek a zsebében van” ez a két szervezet. Megjegyezte, a konferencián egyetlen ellenzéki polgármester sem vett részt, ami azt mutatja, nincs az országban jobbikos, DK-s, szocialista vagy LMP-s polgármester, aki fontosnak érezné, hogy kiálljon településéért.