Belföld

A Fidesz–KDNP őszi évadnyitóján fő téma a migráció és a családtámogatás

Tanácskozás Velencén

A tervek szerint az őszi törvényalkotási menetrend és családtámogatási kérdések is szerepelnek majd a Fidesz–KDNP őszi kihelyezett frakcióülésének napirendjén, a fő téma pedig ezúttal is a migráció, Magyarország biztonságának garantálása lesz – mondta el a Magyar Hírlapnak Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

Lapunk elsőként számolt be arról, hogy a kormánypártok szep­tember 12. és 14. között Velencén tartják meg a szokásos, parlamenti ülésszak előtti tanácskozásukat. Halász János elmondta, szerda este a szokásokhoz hűen Orbán Viktor miniszterelnök megtartja évadnyitó beszédét, a másnapi kabinetüléseken pedig szakpolitikai kérdésekkel foglalkoznak a képviselők. „A közoktatással, a felsőoktatással, az egészségüggyel kapcsolatos, valamint kulturális és rendvédelmi témák is napirenden lesznek” – tette hozzá a szóvivő. Ismert, a februári kihelyezett frakcióülés helyszíne Visegrád volt, ahol a Stop Soros törvénycsomag, az ENSZ migrációs csomagja és a megelőző nyolc év kormányzati munkájának értékelése volt a középpontban. Tavaly szeptemberben a képviselők szintén Velencén üléseztek, akkor személyi döntéseket is hoztak, így például megválasztották a Fidesz-frakció vezetőjének Gulyás Gergelyt. A 2016-os lillafüredi feb­ruári frakcióülésen a migrációról, a terrorveszélyhelyzet miatti hatodik alaptörvény-módosításról tárgyaltak, de a közoktatás és az egészségügy helyzete is napirenden volt. A 2015-ös frakcióülésen dőlt el, hogy Rogán Antal lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, akkor szintén Velencén indították a parlamenti szezont a képviselők. Annak a hagyománya, hogy a kormánypártok a parlamenti szezonkezdet előtt többnapos ülést tartanak, 2010-ig nyúlik vissza. Az első helyszín Tapolca volt, ahol a devizahitelesek megsegítése volt a tanácskozás középpontjában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom