Belföld

Sokgyermekes családok támogatását segítik

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megmutatja, miért fontos a törvényeket betartani

Az önzetlen önkéntesek, civil segítők és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) mellett az állam is igyekszik segíteni – a Felzárkózó Települések Programmal – a 300 leghátrányosabb helyzetű településen élő, legfőképpen sokgyermekes családoknak – mondta Rétvári Bence.

Sokgyermekes családok támogatását segítik
Rétvári Bence: Az önzetlen önkéntesek, civil segítők és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mellett az állam is igyekszik segíteni
Fotó: Facebook/Rétvári Bence

A Belügyminisztérium államtitkára Kerecsenden, a Biztos Kezdet Gyerekházban tartott, az NBT nyári táborokban végzett bűnmegelőzési tevékenységét bemutatni hivatott sajtótájékoztatón köszönetet mondott azoknak, akik 24 éve a tábort elindították, és azóta minden évben megszervezik.

Az államtitkár közölte, hogy a Felzárkózó Települések Programmal olyan helyeken segítenek, ahol a gyerekek aránya sokkal magasabb, mint az országos átlag. A Biztos Kezdet Gyermekházból is körülbelül negyven volt 15 évvel ezelőtt, most pedig több mint 170 ilyen gyermekház van – mondta.

A legkisebb gyermekek családjait éri el ez a segítség, hogy legyen olyan hely, ahová az édesanyák segítségért, támogatásért tudnak fordulni. „Le a kalappal azok előtt, akik nyaraikat, és év közben is sok-sok délutánjukat arra fordítják, hogy hátrányos helyzetű gyerekeket segítenek abban, hogy az ő életük jobb legyen, mint a szüleik élete” – fogalmazott.

Rétvári Bence kijelentette: köszönet illeti a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot jelenlétéért, hiszen sokszor ezek a gyerekek olyan környezetből érkeznek, ahol a hétköznapok része a bűnelkövetés. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács saját, sokévi tapasztalatai alapján kialakított pedagógiával segít megmutatni azt, hogy miért fontos elkerülni a bűncselekményeket, hogy miként lehet a törvények betartásával boldogulni, miért fontos a törvényeket betartani – mondta.

Kapcsolódó írásaink