Belföld

Nagy Márton: Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Egyes tagállamok különböző stratégiákat valósítanak meg

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében – mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagy Márton: Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében több pontos javaslatcsomagot terjesztettek be
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagy Márton hangsúlyozta: szükség van az európai elektromobilitás fellendítését támogató intézkedések összehangolására, mert jelenleg az egyes tagállamok különböző stratégiákat valósítanak meg.

A javaslatokat ismertetve a nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy fejleszteni kell a töltőinfrastruktúrát, a szabályozási terhek enyhítésével kell elősegíteni a versenyképesség növekedését, valamint a zöldátmenet során a technológiasemleges eljárásokat és a körforgásos gazdaságot kell előtérbe helyezni.

Nagy Márton felidézte: a Versenyképességi Tanács keddi ülésén előterjesztett javaslatok a közös európai fellépést szorgalmazzák, támogatják az európai versenyképességet és a zöldátállást.

Kapcsolódó írásaink