Belföld

Újraszámolják az összes fővárosi szavazatot

Még nem dőlt el!

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választáson leadott összes szavazat újraszámolását, jelent meg a határozat a Kúria oldalán, amely szerint elrendelik a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazat Nemzeti Választási Bizottság általi átvizsgálását, valamint újraszámlálását – írja a Mandiner.hu.

Újraszámolják az összes fővárosi szavazatot
Vitézy Dávid és Karácsony Gergely
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

Az újraszámolás után állapítják meg, ki lesz Budapest főpolgármestere – olvasható a Mandiner.hu oldalán.

A Kúria azután lépett, hogy az Alkotmánybíróság (AB) pénteki döntésében helyt adott Vitézy Dávid alkotmányjogi panaszának, és ezzel megsemmisítette a Kúria korábbi végzését.

A végzés megjelenése után Karácsony Gergely azonnal reagált a döntésre. Mint ironikusan megjegyzi:

„A Kúria bírái, emberileg érthetően, nem kívántak asszisztálni ehhez, és nem kívánták maguk újraszámolni a negyven fokban nyolc nap alatt a 782 ezer érvényes szavazólapot, hanem inkább törvényi alap nélkül kiadták ezt a feladatot a Nemzeti Választási Bizottságnak.”

Majd ismét a csalás lehetősége miatt aggódik.

„A választási irodák tagjai a törvény szerint közreműködhetnek az újraszámolásban, de magát az újraszámolást a minden parlamenti párt részvételével működő választási bizottságnak kell végeznie. Minden más megoldást választási csalási kísérletként fogok értelmezni!”

Kapcsolódó írásaink