Belföld

Japánból és Amerikából is érkeztek influenszerek Budapestre

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke a Budapest Influenszer Tripet teljes sikernek nevezte, ugyanis ilyen mértékű, azonnal mérhető növekedés még nem volt a foglalásokban, olvasható a mandiner.hu-n.

Japánból és Amerikából is érkeztek influenszerek Budapestre
Magyar Állami Operaház
Fotó: MH-archív/Katona László

Hatalmas sajtófelhajtás övezte az úgynevezett Influenszer Tripet, amelynek keretében májusban ötven darab influenszer jött hazánk fővárosába, hogy követőik körében népszerűsítsék Budapest szépségeit. A hazánkba hívott közösségi médiában népszerű személyek mindegyike A-kategóriás celeb, azaz 10-15 milliós követőtáborral rendelkeznek, értelemszerűen posztjaikkal ők tudják a legszélesebb körben hirdetni Budapestet, mint utazási desztinációt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség meghívására érkezett influenszerek a felkapottabb budapesti turistacélpontoknál, mint például a Halászbástya vagy az Opera környékén fotózkodtak, koccintottak.

Guller Zoltán, az MTÜ elnöke a elmondta, a programsorozat nagyjából 1,5 milliárd forintba került, a szakember szerint a szervezet tavaly összesen hatmilliárd forintot költött külföldre. Guller közölte, hogy egyelőre teljes sikernek bizonyul a rendezvény, mert adatai szerint az elmúlt – az Influenszer Trip óta eltelt – hetekben 54 százalékkal több amerikai foglal szállást a fővárosban, mint tavaly ilyenkor.

A Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke szerint a japán turisták száma is megemelkedett, ugyanis húsz nap alatt másfélszer annyi foglalás érkezett, mint korábban. Mint Guller Zoltán megjegyezte, a szervezet legsikeresebb akciója volt a Budapest Influenszer Trip.

„Olyan számaink vannak, amiket álmunkban sem reméltünk” – jegyezte meg a szakember, aki szerint ősztől távol-keleti véleményvezérek jönnek Budapestre, hogy hazánkat népszerűsítsék.

Kapcsolódó írásaink