Belföld

Hankó Balázs: az idén 43 milliárd forint jut kutatások támogatására

Megújuló infrastruktúra, kiváló magyar kutatók: ez a magyar modell - a tárcavezető szerint

Az idén a tavalyi összeg több mint kétszeresét, 43 milliárd forintot fordítanak kutatási kiválóságok támogatására - jelezte a kultúráért és innovációért felelős miniszter a Debreceni Egyetem (DE) pilot kutatólaboratóriumának átadó ünnepségén kedden.

Hankó Balázs: az idén 43 milliárd forint jut kutatások támogatására
Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter (k) beszédet mond a szaktárca és a családszervezetek együttműködéséről szóló budapesti sajtótájékoztatón 2024. július 2-án. Mellette Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár (b)
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hankó Balázs azt mondta, nemcsak épületekre, hanem kiváló kutatókra is szükség van, utóbbira garancia a 43 milliárdos támogatás, amelyet a nemzeti kutatási kiválósági programban, a nemzetközi pályázatokban, a kiváló kutatók Magyarországra vonzása érdekében, illetve az egyetemi kiválósági ösztöndíj-programokban lehet felhasználni.

„Megújuló infrastruktúra, kiváló magyar kutatók: ez a magyar modell, ami az egyetemek köré szervezve a magyar gazdaságot, a magyar szuverenitást erősíteni fogja” - hangsúlyozta a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink