Belföld

Hazudik, aki szerint nem a háború vagy béke kérdése a legfontosabb

Menczer Tamás: A legdurvább hír az, hogy NATO-csapatokat kell küldeni Ukrajnába

Aki azt mondja, hogy ma Európában nem a háború vagy béke kérdése a legfontosabb, az egészen egyszerűen hazudik – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban, amely egy részlet az M1 aktuális csatornának adott interjújából.

Hazudik, aki szerint nem a háború vagy béke kérdése a legfontosabb
Menczer Tamás: Nyilvánvalóan a legfontosabb téma és kérdés ma az, hogy háború felé megy Európa, vagy béke felé
Fotó: MH-archív/Papajcsik Péter

Menczer Tamás kijelentette, hogy nyilvánvalóan a legfontosabb téma és kérdés ma az, hogy háború felé megy Európa, vagy béke felé.

Hozzátette, hogy a „legfrissebb és legdurvább” hír szerint Emmanuel Macron francia elnök pártszóvivője arról beszélt, hogy NATO-csapatokat kell küldeni Ukrajnába, amit – tudomása szerint – még senki nem mondott korábban.

„Arról már beszéltek, hogy be kell küldeni nyugati csapatokat, különösen, ha az oroszok áttörik a frontot, ezt mondta a francia elnök is, meg Joe Biden emberei is mondták, meg mások is mondták, de hogy NATO-csapatokat kell beküldeni, ilyet tudomásom szerint még senki nem mondott, ez egy újabb vörös vonal, amelyet átléptek, esetünkben a francia elnök szóvivője, és azt mondta, hogy azért kell NATO-csapatokat beküldeni, hogy kiváltsák a nem harcoló ukrán csapatokat, hogy azok el tudjanak menni a frontra” – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Menczer Tamás szerint a NATO-csapatok beküldése az első lépés, a második pedig az lenne, hogy „ha már ott vannak a NATO-csapatok, akkor harcoljanak is egy kicsit”.

„Ha oda a NATO-csapatok bemennek, az egyet jelent a NATO és Oroszország konfliktusával, ami meg egyet jelent a harmadik világháborúval. Tehát, jó lenne, hogyha ilyen iszonyú felelőtlen mondatokat senki nem mondana. NATO-csapatokat akarnak beküldeni. Mi ellen tudunk menni és ellen tudunk tartani június 9-én a választás során” – hangsúlyozta a politikus.

A megosztott videó alatti hozzászólásában Menczer Tamás azt írta: „megvédjük Magyarország békéjét és biztonságát!” Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz! – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink