Belföld

Balsai Szabolcsról emlékezett meg a Nemzeti Jogvédő Szolgálat

„Halála súlyos veszteség a hozzátartozói, szerettei, ügyfelei, nemzeti jogvédő közösségünk, nemzetünk számára is”

Volt kollégájaként, harcostársaként és barátjaként emlékezünk meg a 47 évesen elhunyt, néhai dr. Balsai Szabolcs ügyvédről, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagjáról, emberi értékeiről és kiváló jogászi munkásságáról – írta a lapunkhoz eljuttatott közleményében Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a napokban elhunyt dr. Balsai Szabolcsról, lapunk jogi képviselőjéről.

Balsai Szabolcsról emlékezett meg a Nemzeti Jogvédő Szolgálat
Balsai Szabolcs 47 éves volt
Fotó: MH archív/Csudai Sándor

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriuma, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöksége, minden tagja és támogatója őszintén gyászolja dr. Balsai Szabolcsot, osztozva a család és a barátok fájdalmában.

A közleményben többek között azt írják:

„Hirtelen jött a hír, amely mindannyiunkat megrázott, hiszen Szabolcs nagyon fiatalon ment el, előtte még megannyi szép jogi feladat állt, nehéz, sokaknak átláthatatlan, de neki nem megoldhatatlan ügy. Halála súlyos veszteség a hozzátartozói, szerettei, ügyfelei, nemzeti jogvédő közösségünk, nemzetünk számára is. Leírhatatlan, hogy mekkora űrt hagyott maga után, hiszen egyik motorja és jelentős szellemi oszlopa volt a szervezeteinknek. A 2006-os állami terror, az azt követő megtorlások, és a balliberális kormányzat 2010-ig tartó, ellenállók alapvető jogait sértő önkénye kapcsán számos jogsértett védelmét, jogi képviseletét látta el kiválóan és főként eredményesen. Ki kell emelni, hogy nemcsak eredményesen védte meg a jogsértetteket, ért el felmentést, eljárásmegszüntetést, hanem a sikeres ügyeket követően a jogsértetteknek kártérítést, kárpótlást és jóvátételt is kiharcolt a fogva tartás vagy más jogsérelem után.

Dr. Balsai Szabolcs éleslátású és szorgalmas ügyvéd volt, emellett nemzeti érzelmű és igazi keresztény ember, aki ezen értékek mentén haladva látta el a jogvédő munkáját, kiváló szakmaisággal, tűéles és cáfolhatatlan logikai érveléssel, mellette azonban kellő alázattal és szerénységgel, aki sosem magát helyezte előtérbe, hanem a sikeres ügy után is inkább a háttérben örült csendesen annak, ha magas színvonalú ügyvédi munkájával az általa képviselt jogsértettnek segíthetett.

Hiánya ezért napról-napra egyre nagyobb, személyében ugyanis nemcsak egy kollégánkat, kiváló ügyvédet, hanem egy önzetlen, jószívű barátot is elvesztettünk. Sajnos most már az égi tárgyalótermekben érvel, de biztosak vagyunk abban, hogy ott is kiválóan és elhivatottan látja el feladatát!

Adj, Urunk, örök nyugodalmat neki! És az örök világosság fényeskedjék Neked, Szabolcs ! Halhatatlan lelked velünk marad!”

Mi soha nem adjuk fel és nem engedünk a magyarok jogaiból!

Honfitársi üdvözlettel:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője

Kapcsolódó írásaink

Elhunyt dr. Balsai Szabolcs

ĀMély fájdalommal és megrendüléssel búcsúzunk kollégánktól, dr. Balsai Szabolcs ügyvédtől, jogvédőtől, Széles Gábor és a Műszertechnika-Holding, valamint az Ikarus cégcsoport állandó jogi képviselőjétől, Apától, Fiútól, Testvértől, Baráttól és Embertől