Belföld

Média Díjat kapott Molnár Pál újságíró

Harmincötödik alkalommal ülésezett a Magyar Innovációs Szövetség

A Magyar Innovációs Szövetség 35. alkalommal hívta össze közgyűlését, melynek szakmai vendége Bódis László, innovációért felelős helyettes államtitkár és Dr. Nagy Ádám, iparügyekért felelős helyettes államtitkár volt, akik értékes üzenetekkel és inspiráló gondolatokkal járultak hozzá az eseményhez. A Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi Média Díjában Molnár Pál újságíró részesült.

Média Díjat kapott Molnár Pál újságíró
A Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi Média Díjában Molnár Pál újságíró részesült
Fotó: Magyar Innovációs Szövetség

2024. május 9-én került sor Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, az Aula Magnában a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2023. évet záró közgyűlésére. A közgyűlésen Dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az ELI ügyvezetője és Dr. Darázs Lénárd alelnök, az ELTE általános rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Darázs Lénárd alelnök beszámolt a Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi tevékenységéről.

A közgyűlés szakmai részében Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár „Aktualitások az innovációpolitikában” címmel, Dr. Nagy Ádám iparügyekért felelős helyettes államtitkár „Versenyképességi stratégia – a változó gazdasági környezet kihívásai tükrében” címmel tartott előadást.

A Magyar Innovációs Szövetség, a Nemzeti Innovációs Ügynökség és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal stratégiai együttműködési megállapodása értelmében a regionális igazgatóságok struktúrája megváltozott, ezért a régi regionális igazgatók helyébe új vezetők léptek. Az előadások után Dr. Szabó Gábor és Dr. Pakucs János oklevéllel köszöntötte a jelenlévő volt regionális igazgatókat: Dr. Mogyorósi Pétert és Dr. Siposs Istvánt.

A Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi Média Díját kiemelkedő szakmai munkásságáért Molnár Pál kapta. A díjat Molnár Pál főszerkesztő vette át Dr. Szabó Gábor MISZ elnöktől és Dr. Pakucs János tiszteletbeli elnöktől.

Molnár Pál újságíró több mint 30 éve újságíró az írottsajtó aktív résztvevője és aktív rádió riporter, szerkesztő. Jelenleg több mint tíz éve két internetes hírportál főszerkesztője. 1990-től figyelemmel kíséri a Magyar Innovációs Szövetség működését. Folyamatosan nyilvánosságot adott a hazai innovációs fejleményeknek, szakmai kapcsolata szoros a Szövetséggel, rendszeresen megjelentette a sajtóközleményinket, interjúiban bemutatta a fiatal tehetségeket és az őket inspiráló hátteret, iskolákat, tanárokat, szülőket. Nyilvánosságot biztosított a hazai innováció területen sikeres gazdasági szervezeteknek és vezetőinek, bizonyítva, hogy a sikeres vállalati innováció alapja kutatás, műszaki fejlesztés, magas fokú gyártás, hatékony értékesítést magába foglaló folyamat.

Végezetül Monszpart Zsolt FB-elnök ismertette a felügyelőbizottság jelentését és megtette szóbeli kiegészítéseit, majd ezt követően a közgyűlés elfogadta a Szövetség 2023. évi szakmai és gazdasági beszámolóját.

Kapcsolódó írásaink