Belföld

Szentkirályi Alexandra csokorral kívánt nyugdíjas éveire hasonló munkamentes időszakot Karácsony Gergelynek

Vadvirágos Budapest helyett gazdátlan, elhanyagolt dzsungelt kaptak a jelenlegi főpolgármestertől

Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában gazból kötött csokorral kívánt nyugdíjas éveire hasonló munkamentes időszakot Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte.

Szentkirályi Alexandra csokorral kívánt nyugdíjas éveire hasonló munkamentes időszakot Karácsony Gergelynek
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje gazos területet kaszál a X. kerületi Kerepesi úton 2024. április 29-én annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gazos területet kaszált kampányában a Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében a Kerepesi úton annak demonstrálására, hogy a főváros jelenlegi vezetése szerinte elhanyagolja a közterületek kezelését.

Vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak a budapestiek Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, mielőtt hozzálátott a Kerepesi út közepén húzódó gazos terület lekaszálásához.

Ez azt jelenti, hogy a főváros jelenlegi vezetése nem végzi el azt a munkát, amit elvárhatnak tőle a budapestiek. Vagyis azt, hogy ne csak egy-egy alkalommal a fotósok kedvéért dolgozzanak, hanem az év 365 napján.

A város elhanyagolására, a nemtörődöm városvezetési modellre kiváló példa a Kerepesi út állapota – hívta fel a figyelmet.

Ezzel szemben ő azt ígéri a budapestieknek – folytatta –, hogy nem ímmel-ámmal fog dolgozni azért, hogy Budapest egy élhetőbb, tiszta, karbantartott város legyen.

„Oda fogok menni és megfogom a munka végét” – mondta. Olyan főpolgármester kell aki nemcsak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját és megcsinálja a munkát – fogalmazott.

Munkával meg lehetne oldani az utak állapotát, a P+R parkolók építését és azt, hogy sokkal tisztábbak legyenek a közterületek és ne egy gaztenger fogadja a városban élőket – vélekedett.

„Az allergiások és a kutyások és a szülők biztos nem, de a kullancsok lehet, hogy örülnek. Ezt félve mondom, mert lehet, hogy a főpolgármester ki fogja találni, hogy ezek a helyek igazából kullancslegelők” – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztató végén Szentkirályi Alexandra bemutatott egy gyomcsokrot, amellyel hátralévő nyugdíjas éveire hasonlóan pihentető időszakot kíván Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte.

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere emlékeztetett arra, hogy a kerületet behálózzák a főváros kezelésében lévő utak. Ezek műszaki állapota csapnivaló és a környezet karbantartását sem végzi el a fővárosi önkormányzat, miközben a kerület karbantartja a kezelésében lévő területeket.

Lassan méteres gyom uralja a Kerepesi utat, ami nem csupán csúnya látvány, de egészségügyi problémákat, súlyos allergiás tüneteket okoz.

Vagyis a főváros semmibe veszi a kőbányaikat – mondta D. Kovács Róbert Antal.

Kapcsolódó írásaink