Belföld

Arizona szenátorjelöltjét lenyűgözte Magyarország belbiztonsága

Szavai szerint Orbán Viktor kormányzása történelmi békét hozott az országnak

„Ha az Egyesült Államok szenátora leszek, Donald Trump pedig visszatér a Fehér Házba, újra együtt fogunk dolgozni, hogy véget vessünk az értelmetlen mészárlásnak Oroszország és Ukrajna között, és ismét stabilitást hozunk a világba” – fogalmazott az Alapjogokért Központ MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint Kari Lake, Arizona republikánus szenátorjelöltje a CPAC Hungaryre küldött videóüzenetében.

Arizona szenátorjelöltjét lenyűgözte Magyarország belbiztonsága
Kari Lake, Arizona republikánus szenátorjelöltjének videóüzenete a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A központ YouTube-csatornájára is feltöltött videóban a korábbi konzervatív médiaszemélyiség a tavalyi budapesti látogatását felidézve azt mondta: „a budai Vártól a Lánchídig, a Hősök teréig csodálattal néztük a város ragyogó nevezetességeit, de ami igazán lenyűgözött minket, az az volt, hogy mennyire biztonságban éreztük magunkat”. Úgy vélte, hogy ez elsősorban Orbán Viktor miniszterelnöknek köszönhető, hiszen kormányzása „történelmi békét hozott Magyarországnak”.

Az Alapjogokért Központ közleménye szerint Kari Lake méltatta a magyar kormány családpolitikáját is, amelynek eredményeként az abortuszok száma csaknem a felére csökkent.

Rámutatott, hogy ebben nagy szerepe volt a családi adókedvezménynek és úgy vélekedett, hogy ugyanezt kellene tenni az Egyesült Államokban is.

„Fel kell ismernünk, hogy csak annyira vagyunk erősek, amennyire a legnagyszerűbb intézményünk, a család. Globalista ellenségeink mégis azt állítják, hogy a család- és hitbarát gondolkodás szélsőséges és arra törekedtek, hogy elidegenítsék egymástól országainkat” – jelentette ki a közlemény szerint a szenátorjelölt, majd ígéretet tett arra, hogy ha a republikánusok ismét kormányzati pozícióba kerülnek, akkor az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatait ismét szorosra fonják.

„A világ sokkal biztonságosabb hely, ha az Amerikai Egyesült Államok és szövetségesünk, Magyarország erős, és békét teremtve, erőnket felmutatva újra betöltjük felelősségteljes szerepünket a nemzetközi színtéren” – idézte Kari Lake szavait az Alapjogokért Központ közleménye.

Kapcsolódó írásaink