Belföld

A politikai „őrültek házába” illeszkedik a magyar „dollárbaloldal” újabb támadása

Deutsch Tamás nem számít arra, hogy ismét blokkolni fogják a hazánknak járó uniós pénzek folyósítását

A politikai „őrültek házába” illeszkedik a magyar „dollárbaloldal” újabb, Magyarország, a magyar emberek elleni, hihetetlen indulatú és erejű támadása – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A politikai „őrültek házába” illeszkedik a magyar „dollárbaloldal” újabb támadása
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője
Fotó: Facebook/Deutsch Tamás

Deutsch Tamás annak kapcsán nyilatkozott, hogy a jelenlegi összetételű EP utolsó ülésén 399 szavazattal elfogadtak egy állásfoglalást, amely súlyos hiányosságokat kifogásolt a magyar igazságszolgáltatással, a médiával és a korrupció kezelésével kapcsolatban.

„Az elmúlt három ciklus során a magyar dollárbaloldal, az európai elvtársai, a liberálisok, a kommunisták, a baloldalhoz átállt néppártiak a Magyarországgal kapcsolatban összehordott összes hazugságot, rágalmat, csúsztatást, a valóságtól fényévnyi távolságra lévő kijelentést gyűjtötték össze az immár tizenegyedik, Magyarországot elítélő politikai pamfletbe és ezt most még meg is fejelték” – fogalmazott.

A kormánypárti képviselő a támadás kapcsán újdonságként említette, hogy a magyar „dollárbaloldal” képviselői – Deutsch Tamás a momentumos Cseh Katalint és Donáth Annát név szerint is említette - világosan és egyenesen arra tettek javaslatot, hogy semmilyen körülmények között ne juthassanak hozzá a magyar emberek az európai uniós fejlesztési pénzekhez, sőt azokat az uniós pénzeket is vegyék el a magyaroktól, amelyekhez ebben a ciklusban végre hozzájuthattak.

A fideszes EP-képviselő szerint ezzel elvennék a pedagógusoktól a béremelést, de egyebek között az októberben felálló, újonnan megválasztott önkormányzatok sem juthatnának hozzá a szükséges fejlesztési forrásokhoz.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, hogy a „dollárbaloldal” politikusai saját hazájukat támadó tevékenységükre büszkék, a fideszesek és a kereszténydemokraták pedig arra, hogy minden körülmények között kiállnak a magyar érdekek képviselete mellett, elutasítják a magyar emberek elleni támadásokat és a lehető leghatározottabban lépnek fel annak érdekében, hogy hatástalanítsák a magyar „dollárbaloldal” felől induló, Magyarországot érő támadásokat.

A Fidesz EP-képviselője úgy fogalmazott: gyakorlati síkon nem számít arra, hogy ismét blokkolni fogják a Magyarországnak járó uniós pénzek folyósítását, ám úgy vélekedett, hogy Brüsszel sok esetben a politikai önkény logikájával intéz ügyeket. Álláspontja szerint a magyar modellváltó egyetemeket az uniós együttműködésből kizáró, nyílt jogszabálysértéssel lefolytatott Erasmus-ügy is bizonyíték rá: a cél az, hogy olyan fájdalmat okozzanak egy Brüsszel számára nem szimpatikus politikát folytató ország polgárainak és kormányának, hogy az megváltoztassa a Brüsszelnek nem tetsző politikai álláspontját.

Deutsch Tamás szerint egy önkényes politikai lépésre a lehetőség megvan, „mert ilyen világot élünk ma Európában”. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az eddigi valamennyi, Magyarországot elítélő brüsszeli jelentést a Fidesz–KDNP kétharmados választási győzelme követte, vagyis a baloldal „minél rosszabb annál jobb” politikája, amellyel alacsony támogatottságuk emelkedését akarták elérni, nem vezetett eredményre.

A kormánypárti politikus a végéhez közeledő uniós ciklust értékelve bírálta a „brüsszeli bürokráciát”, hiszen a világjárvány idején nem segítették a tagállamokat a védekezésben, sőt egy éven keresztül még források átcsoportosítását sem engedélyezték. Ám egyebek között egy, az európai gazdák elégedetlenségét kiváltó, „méregzöld” politikai állásfoglalás, valamint egy illegális migrációt segítő paktum elfogadására volt idejük, miközben az unió versenyképessége „a béka feneke alatt van” – fogalmazott.

Deutsch Tamás azt mondta: bízik abban, hogy a június 9-i EP-választáson a megerősödő konzervatív, szuverenista erők összefogásával és együttműködésével győzelmet arathatnak a baloldal felett és ezzel lezárulhat az unió dicstelen, progresszív, liberális korszaka.

Kapcsolódó írásaink